Fransız basınından Türk Hava Yolları’na büyük övgü
Fransızca yayın yapan Air Journal haber sitesi Türk Hava Yolları ve İstanbul Havalimanı'ndan büyük övgüyle bahsettiği bir habere imza attı. Söz konusu haberde "Havacılık sektörü 2020 yılında sert bir darbe almasına ve bugüne kadarki en ağır kayıplarına maruz kalmasına rağmen, Türk Hava Yolları diğer havayollarına kıyasla iyi bir iş performansı ile öne çıktı." denildi.
Türk Hava Yolları, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen gösterdiği performans ile dünya çapında adından söz ettirmeye devam ediyor. Fransızca yayın yapan Air Journal haber sitesi, Türk Hava Yolları ve İstanbul Havalimanı'nın salgın sürecine rağmen başarısının katlanarak arttığını yazdı.
Haberde "Havacılık sektörü 2020 yılında sert bir darbe almasına ve bugüne kadarki en ağır kayıplarına maruz kalmasına rağmen, Türk Hava Yolları diğer havayollarına kıyasla iyi bir iş performansı ile öne çıktı." ifadelerine yer verildi.
Fransız basınında yer alan haberin tam metni şu şekilde;
Türk Hava Yolları ve Kargo kolu, likiditeyi korumak, maliyetleri yönetilebilir bir seviyede tutmak ve "yeni normale" uyum sağlamak için bir dizi "çevik ”önlem sayesinde Covıd-19 pandemisi sırasında özellikle iyi bir performans sergiledi.
İstanbul Havalimanı'nda bulunan Türk Ulusal taşıyıcısı ve özel yük iştiraki Turkish Cargo, 2020 mali yılını 6.7 milyar dolar (bir önceki yılın %50'sinde) gelirle ve” sadece "836 milyon dolar net zararla" başarıyla " tamamladı. Bu belirsizlik döneminde, Türk Hava Yolları da "sağlam ağını" koruyabildi: Eurocontrol'e göre, Nisan ayında günde ortalama 685 uçuş gerçekleştirdi, "Avrupa'daki en yakın rakibi Lufthansa'nın neredeyse iki katı ". 2020 yılında Türk Hava Yolları, %71'lik "etkileyici" bir yük faktörü ile 28 milyon yolcu taşıdı.
Şu anda, Star Alliance şirketi 179 uluslararası varış noktasına uçuyor ve yeni İstanbul havaalanı da "zirvede kaldı": %68 trafik kaybıyla bile, Mart 2021'de Avrupa'nın en iyi performans gösteren Havalimanı oldu ve 616 kalkış ve varış uçuşu ile Türk Hava Yolları bir basın açıklamasında bulundu.
Havacılık sektörü 2020 yılında sert bir darbe almasına ve bugüne kadarki en ağır kayıplarına maruz kalmasına rağmen, Türk Hava Yolları diğer havayollarına kıyasla iyi bir iş performansı ile öne çıktı. CAPA'ya göre, havayolu şirketi "pandemi sırasında Avrupa'nın en işlek havayolu şirketi ve dünyanın en iyi beş havayolundan biri olarak kendini kanıtladı."
Bu başarı "maliyet azaltma faaliyetlerine dayanır, kapasite" yatırım harcamaları azaltma ve Etkin Yönetim hükümeti tarafından veya (ek 7 milyar USD civarında gelecek yıllarda Türk Hava Yolları uçak finansman ihtiyacı azaltacaktır”olan “Boeing ve Airbus ile filo büyümesi üzerine imzalanan anlaşmalar) put Türk Hava Yolları bahsetmiyorum bile yardım açıklar.
“Avrupa'nın en iyi performans gösteren ulusal havayolu şirketi olarak başarımız tesadüf değil. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı, İlker Aycı attık birçok adımların yanı sıra, özel personel bizim için bu başarı borcumuz var. ”dedi. “Diğer havayolları işten çıkarmalar yapmak zorunda kalırken, bu süreçte meslektaşlarımızdan hiçbiriyle ayrılmadık. Aksine, tüm Türk Hava Yolları çalışanları, rol ve sorumluluklarına bağlı olarak %50'ye varan ücret indirimlerini kabul etmişlerdir. Halkımız arasındaki olağanüstü birlik duygusu, Türk Hava Yolları'nı birbirinden ayıran şeydir: birlikte, bir aile olarak, bu kriz sırasında Türk Hava Yolları ailesinin hiçbir üyesinin geride kalmayacağına karar verdik. "
Türk Hava Yolları da pandemiyi kargo operasyonlarını ölçeklendirmek için bir fırsata dönüştürdü ve yolcu uçaklarının 50'si kargo filosunun kapasitesini artırmak için yeniden yapılandırıldı. Turkish Cargo, "dünyanın ilk beş Hava Kargo şirketinden biri ve altıncı büyük kargo şirketi" olmayı başardı; 2009 yılında %0.6'dan 2020'de %4.7'ye yükselen toplam küresel navlun geliri içindeki pazar payını artırdı. Şubat 2021'de, dünya çapında her 20 kargo uçuşundan biri Turkish Cargo tarafından gerçekleştirildi.
Böylece Turkish Cargo, dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlara 45 milyondan fazla Covıd-19 aşısı da dahil olmak üzere 50.000 ton tıbbi malzeme tedarik edebildi. Ayrıca, dünyanın en büyük hava kargo tesislerinden biri olan SmartİST de dahil olmak üzere yeni teknolojiler ve yenilikçi çözümler geliştirilmiştir (bu yıl açılması planlanmaktadır). İstanbul Havalimanı'nda bulunan bu tesis, malları daha hızlı işlemek ve teslim etmek için dronlar ve otomatik robotlar gibi modern teknolojileri kullanıyor.
Söz konusu haberin orijinal metni ise şu şekilde;
La compagnie aérienne Turkish Airlines et sa branche cargo ont particulièrement bien résisté pendant la pandémie de Covid-19, grâce à une série de mesures « agiles » pour maintenir les liquidités, garder les coûts à un niveau gérable et s’adapter à la « nouvelle normalité ».
Basées à l’aéroport d’Istanbul, la compagnie nationale turque et sa filiale dédiée au fret Turkish Cargo ont terminé « avec succès » l’année fiscale 2020, avec un revenu de 6,7 milliards de dollars (à 50% des niveaux de l’année précédente), et une perte nette de « seulement » 836 millions de dollars. En cette période d’incertitude, Turkish Airlines a également pu maintenir son « solide réseau » : selon Eurocontrol, elle a assuré en avril une moyenne de 685 vols par jour, « soit près du double de son concurrent le plus proche en Europe, Lufthansa ». En 2020, Turkish Airlines a transporté 28 millions de passagers, avec un coefficient d’occupation « impressionnant » de 71%.
Actuellement, la compagnie de Star Alliance dessert 179 destinations internationales, et le nouvel aéroport d’Istanbul est également « resté au sommet »: même avec une perte de trafic de 68%, il était toujours l’aéroport le plus performant d’Europe en mars 2021, avec 616 vols au départ et à l’arrivée, souligne Turkish Airlines dans un communiqué.
Bien que le secteur de l’aviation a été durement touché en 2020 et a subi ses plus lourdes pertes à ce jour, Turkish Airlines s’est distinguée par de bonnes performances commerciales comparé aux autres compagnies. Selon CAPA, la compagnie aérienne « s’est imposée comme le transporteur aérien le plus actif d’Europe pendant la pandémie, et l’une des cinq premières compagnies aériennes au monde ».
Ce succès « repose sur des activités de réduction des coûts, de réduction des dépenses d’investissement et de gestion active des capacités », explique Turkish Airlines, sans oublier les aides mises en place par le gouvernement ou les accords conclus avec Boeing et Airbus sur la croissance de la flotte (qui « permettront de réduire encore les besoins de financement des avions de Turkish Airlines d’environ 7 milliards USD dans les années à venir »).
« Notre succès en tant que compagnie aérienne nationale la plus performante d’Europe n’est pas une coïncidence. Outre les multiples mesures que nous avons prises, nous devons ce succès à notre personnel dévoué », a déclaré le président du conseil d’administration et du comité exécutif de Turkish Airlines, M. İlker Ayci. « Alors que d’autres compagnies aériennes ont dû procéder à des licenciements, nous ne nous sommes séparés d’aucun de nos collègues au cours de ce processus. Au contraire, tous les employés de Turkish Airlines ont accepté des réductions de salaire allant jusqu’à 50 %, en fonction de leur rôle et de leurs responsabilités. Le sens exceptionnel de l’unité au sein de notre personnel est ce qui distingue Turkish Airlines: ensemble, en tant que famille, nous avons décidé qu’aucun membre de la famille Turkish Airlines ne serait laissé pour compte pendant cette crise ».
Turkish Airlines a également transformé la pandémie en une opportunité d’accroître ses opérations de fret, 50 de ses avions passagers ayant été reconfigurés pour augmenter la capacité de sa flotte cargo. Turkish Cargo a réussi à devenir « l’une des cinq premières compagnies de fret aérien au monde et la sixième plus grande compagnie de fret » ; elle a augmenté sa part de marché dans le total des recettes mondiales du fret, qui est passée de 0,6% en 2009 à 4,7% en 2020. En février 2021, un vol de fret sur 20 dans le monde était géré par Turkish Cargo, assure le communiqué.
Turkish Cargo a ainsi pu livrer 50.000 tonnes de fournitures médicales, dont plus de 45 millions de doses de vaccins Covid-19, vers des destinations du monde entier. En outre, de nouvelles technologies et des solutions innovantes ont été développées, dont SmartIST, l’une des plus grandes installations de fret aérien au monde (l’ouverture est prévue cette année). Située à l’aéroport d’Istanbul, cette installation utilise des technologies modernes telles que des drones et des robots automatisés pour traiter et livrer les marchandises encore plus rapidement.