Fransız senatörden küstah sözler! "Öcalan'la görüşme olmazsa Türkiye'ye yaptırım olmalı"

Fransız Senatör Anne Souyris, terör örgütüne destek vererek Türkiye’yi hedef aldı. Paris Senatörü, teröristbaşıyla görüşülmesini, terör örgütüne karşı operasyonların durdurulmasını, bunlar gerçekleşmezse Türkiye’ye yaptırım uygulanmasının gündeme geleceğini ileri sürdü

SUPERHABER-ÖZEL

Yeşiller Partisi’nden Paris Senatörü olan Anne Souyris, Türkiye’yi tehdit etti, Türkiye’de hükümetin devrilmesi gerektiği sözleriyle Türkiye’ye küstahça yaptırım tehdidi yaptı. Terör örgütüne karşı operasyonların yerine teröristlerle diyalog kurulmasını talep eden küstah senatör, teröristbaşının da avukatları ve ailesiyle görüştürülmesini istedi.

Terör örgütünün yayın organına konuşan Fransız senatör, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu iddia edilen sözde tecrit koşullarına derhal son verilmesi gerektiğini ileri sürerek bebek katiline Sayın diye hitap etti. Anne Souyris, “CPT’den Sayın Öcalan’ı cezaevinde ziyaret etmesini, sağlık durumunu ve tutukluluk koşullarını kontrol etmesini ve temel haklarına saygı gösterilmesini sağlamasını talep etmek için bu mektubu imzaladık. Amaç aynı zamanda Sayın Öcalan’ın avukatlarına normal ve demokratik bir şekilde erişebilmesi için baskı uygulamaktı” dedi.

EKONOMİK YAPTIRIM TEHDİDİ

Türkiye’nin yürüttüğü terör operasyonlarının durdurulması gerektiğini ileri süren Souyris, bunun için Avrupa’nın siyasi cesarete ihtiyacı olduğunu ve yavaş davrandığını savundu.

Türkiye’ye yardımların şartlı hale getirilmesi gerektiğini iddia eden küstah senatör, “Ekonomik yaptırım uygulanabilir. Askeri harekata başvurmadan da ekonomik yaptırımlar uygulanabilir ama şu an için kimse buna cesaret edemiyor. Demek istediğim, bunu yapabilecek araçlara sahip olduğumuzdur” diye konuştu.

TÜRK DEMOKRASİSİNE MÜDAHALE ÇAĞRISI YAPTI

Türkiye’de hükümetten “rejim” olarak söz eden küstah senatör Souyris, “Türkiye’de var olan rejimden kurtulmak gerektiği”ni söyledi. Teröre destek veren belediyelere kayyum atanmasının sorun olduğunu savundu.

Fransız senatörden küstah sözler! "Öcalan'la görüşme olmazsa Türkiye'ye yaptırım olmalı" ile ilgili etiketler Abdullah Öcalan Fransız Fransa Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Trump'a yönelik "suikast girişiminde" bulunduğu belirtilen zanlının yakalandığı anlar paylaşıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın zanlısının gözaltına alındığı görüntüler paylaşıldı.