Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi müjdesi! Direkt olarak katılabilecek...

UEFA Şampiyonlar Liginde 2024 yılından itibaren 36 takım olacağını ve takımlardan 2 tanesinin hak kazanamasa da Wildcard ile turnuvaya davet edileceğini açıkladı. Wildcard standartlarına Türkiye'den sadece Galatasaray'ın uyması, Sarı-Kırmızılılar'ı bir hayli heyecanlandırdı.

2024 yılından itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi'nde her şey değişiyor. 36 takımla oynanacak Şampiyonlar Ligi'nde, lig sistemi yapılacak ve gruplar artık tarihe karışacak. 36 takımlı oluşan ligde takımlar birbirleriyle maç yapacak.

2 TAKIM ŞAMPİYON OLAMASA DA DAVET EDİLECEK

Wildcard şartlarına uyan takımlar, liglerinde şampiyon olamasa bile davet edilerek direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılacak.

WILDCARD ŞARTLARI

1- Müzesinde UEFA Süper Kupası bulunması.
2- Müzesinde UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası bulunması.
3- Müzesinde UEFA Avrupa Ligi Kupası bulunması.

Şartlardan en az 1 tanesini sağlayan takımlardan 2 tanesi Wildcard hakkına sahip olacak ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılacak.

EN MUHTEMEL TAKIMLAR ARASINDA GALATASARAY VAR

Wildcard standartlarına uyan takımlardan birisi de Galatasaray. UEFA'nın olası davet edecek takımları listesinde ön planda olan sarı-kırmızılıların önümüzdeki yıllarda kaderi değişebilir.

İşte muhtemel takımlar:

Galatasaray, Steaua Bükreş, Kızılyıldız, Sevilla ve Shaktar Donetsk.

CSKA Moskova ve Zenit Saint Petersburg ambargodan saf dışı kaldı.

 
Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi müjdesi! Direkt olarak katılabilecek... ile ilgili etiketler Galatasaray UEFA UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Mauro Icardi ile Wanda Nara barıştı mı? Sosyal medya yıkıldı!

Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi ile Wanda Nara gündemden düşmüyor. Bir dargın bir barışık ilişkileriyle hem Arjantin'de hem de Türkiye'de sık sık manşet olan ünlü çiftin barıştığı iddia edildi.