Gandalf Legolas ve Gimli hangi film karakterleri? 26 Ekim Hadi ipucu! 12.30 sorusunun cevabı

Gandalf Legolas ve Gimli hangi film karakterleri? Hadi'nin bugünkü yarışması saat 12.30'da kullanıcılar ile buluşacak. Yarışmaya kısa bir süre kala kullanıcılar ise Hadi'nin sosyal medya hesabında yayınlanan ipucunun araştırmaya başladı. Gandalf Legolas ve Gimli hangi film karakterleri? İşte 26 Ekim Hadi ipucu! Detaylar haberimizde...

Gandalf Legolas ve Gimli hangi film karakterleri? Son zamanların popüler uygulaması arasında olan Hadi yüz binlerce kişi tarafından kullanılıyor. Turkcell'in ön plana çıkan uygulamasının bugün başlayacak olan yarışmasının ipucu yayımlandı. Peki Gandalf Legolas ve Gimli hangi film karakterleri? İşte 26 Ekim Hadi ipucu!

Gandalf Legolas ve Gimli hangi film karakterleri? 26 Ekim Hadi ipucu! 12.30 sorusunun cevabı

Gandalf Legolas ve Gimli hangi film karakterleri?

YANIT: YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Yüzüklerin Efendisi (İng. The Lord of the Rings) İngiliz filolojist ve Oxford Üniversitesi profesörü J. R. R. Tolkien'in yazdığı epik fantezi türündeki romandır. Hikâye Tolkien'in çocuklar için yazdığı 1937 tarihli Hobbit'in devamı olarak başlamıştı ancak sonunda ondan çok daha büyük bir eser haline geldi. Çoğu II. Dünya Savaşı'nda olmak üzere 1937 ve 1949 yılları arasında aşamalar halinde yazıldı. 150 milyonun üstündeki satış sayısıyla tüm zamanların en çok satan ikinci romanıdır.

Romanın ismi bütün Orta Dünya'yı fethedip hakimiyetine almakta kullandığı diğer Güç yüzükleri'ne hükmeden Tek Yüzük'ü ilk çağlarda yaratan, hikâyenin kötü karakterlerinden biri olan Karanlık Lord Sauron'u kasteder.[not 1] İngiliz kırsalından pek de farklı olmayan hobbit diyarı Shire'da sakince başlayan hikâye Orta Dünya'nın kuzeybatısına kadar uzanırken hobbitler Frodo Baggins, Samwise "Sam" Gamgee, Meriadoc "Merry" Brandybuck ve Peregrin "Pippin" Took'un yanı sıra hobbitlerin müttefikleri ve yol arkadaşları olan Kuzey Kolcusu Aragorn, Gondor Kumandanı Boromir, savaşçı cüce Gimli, Elf prensi Legolas ve büyücü Gandalf'ın gözünden Yüzük Savaşı'nın gidişatı takip edilir.

En başında Tolkien tarafından eserin Silmarillion ile birlikte iki ciltlik bir set oluşturması amaçlanıyordu, ama yayıncı bu fikri reddetti. Ekonomik sebeplerden dolayı Yüzüklerin Efendisi 29 Temmuz 1954'ten 20 Ekim 1955'e kadarki bir yıllık süreç içerisinde üç cilt olarak yayımlandı. Bu üç cilt Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü olarak isimlendirildi. Roman yapı olarak üçüncü cildin sonunun da dahil olduğu çeşitli bölümlerden arka plan malzemeleriyle birlikte ikişer bölümden altı kitaba bölünmüş haldedir. Bazı baskılarda tüm roman tek bir cilt haline getirilmiştir. Yüzüklerin Efendisi defalarca yeniden basıldı ve birçok dile çevrildi.

Tolkien'in eseri temaları ve kökenleri hakkında yapılan kapsamlı araştırmalara konu oldu. Kendi içerisinde büyük bir eser olsa da, hikâye aslında Tolkien'in 1917'den beri kendisinin "mythopoeia" olarak tanımladığı bir süreç içerisinde üstünde çalıştığı büyük bir destanın yalnızca son halkasıydı. Filolojinin, mitolojinin, dinin, sanayileşmenin etkilerinin yazarda yarattığı tiksinmenin yanı sıra daha önceki fantazi eserleri ve Tolkien'in I. Dünya Savaşı'ndaki deneyimleri yazarın ilk çalışmaları ve Yüzüklerin Efendisi'nin hikâyesi üzerinde etkili oldu. Yüzüklerin Efendisi'nin de modern fantazi edebiyatı üzerinde büyük etkisi olduğu kabul edilir. Tolkien'in çalışmalarının etkisi öyle büyük oldu ki "Tolkienian" ve "Tolkienesque" sözcükleri Oxford İngilizce Sözlüğü'ne girdi.

Yüzüklerin Efendisi'nin hep popüler kalması popüler kültürde göndermeler yapılmasına, Tolkien'in çalışmalarına hayran olanların topluluklar kurmasına ve Tolkien ile eserleri hakkında birçok kitap yayımlanmasına sebep oldu. Yüzüklerin Efendisi geçmişte olduğu gibi hala sanat eserleri, müzik, filmler, televizyon, video oyunları ve edebiyatı etkilemeye devam ediyor. Yüzüklerin Efendisi için ödüllü radyo, televizyon ve film uyarlamaları yapıldı.


Güç Yüzükleri sahipleri kandırıldıklarını anladı fakat iş işten geçmişti.

Elfler Sauron'a karşı savaş açtı ve Kara Lord, Elflerle büyük bir savaşa girdi. Birçok Elf şehri yok oldu. Daha sonra Elf'leri yenemeyeceğini anlayan Sauron bir süre saklandı. Sonra tekrar Yüzükten aldığı güçle iyice güçlenen Sauron çok geçmeden Orklar, Haradrim halkı, Rhûn halkı ve Orta Dünyanın diğer kötülüğün hizmetine girmeye hazır halklarla Orta Dünya'nın tek hakimi olmak için işgale başladı. Elfler ve İnsan'lardan oluşan ve Son İttifak olarak adlandırılan bir ordu Sauron'u durdurmayı başardı. Parmağındaki Tek Yüzük İsildur'un eline geçti. Fakat güce düşkün olan İnsan'lar yüzüğü yok etmedi. Daha sonra yüzük efendisine ihanet etti ve İsildur un ölümüne sebep oldu. Bir nehrin içinde kayboldu. Böylece unutulmaması gereken değerler unutulup gitti.


Karakterler
Serinin başlıca kahramanları şunlardır:

Shirelı Drogo Baggins oğlu Frodo Baggins
Shirelı Samwise Gamgee
Shirelı Peregrin Took
Shirelı Meriadoc Brandybuck
Shirelı Bilbo Baggins
Arathorn oğlu Aragorn, "Elessar" (Türkçe: Elftaşı)
Gondorlu Denethor oğlu Boromir
Gondorlu Denethor oğlu Faramir
Rohanlı Kral Theoden
Rohanlı Komutan Eomer
Rohanlı Savaşçı Kız Eowyn
Kuyutormanlı Thranduil'in Oğlu Prens Legolas
Ayrıkvadili Elrond
Ayrıkvadili Elrond'un Kızı Arwen
Lothlórienli Galadriel
Gloin Oğlu Gimli
Gri Gandalf (sonraları Ak Gandalf), "Mithrandir"
Büyücülerin Arifi Ak Saruman
Melkor'un Hizmetkârı ve Güç Yüzük'ünün Sahibi Karanlık Lord Sauron
Tom Bombadil
Morgoth'un Balrog'u
Boz Radagast
Sauron'un Ağzı (Özgün Dilde: Mouth of Sauron ve Kara Dilde Rilni Minwé)
LothLórienli Galadriel'in Eşi Celeborn
Lothlórienli Haldir
Ayrıkvadili Glorfindel
Rohanlı Grima
Rohanlı Hama
Rohanlı Grimbold
Elf Kralı Gil-Galad
Angmar'ın Cadı Kralı (Özgün Dilde Witch-King ve Kara Dilde Békiri Saiy)

HADİ NEDİR?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Gandalf Legolas ve Gimli hangi film karakterleri? 26 Ekim Hadi ipucu! 12.30 sorusunun cevabı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Polise 36 kurşun sıkmış! Kılıç: Bu üçüncü saldırı oldu, son sanda kurtuldum

Fatih Haseki Sultan Mahallesi’nde silahlı baskın yapılan TÜMYAD Başkanı Salih Kılıç, SuperHaber’e konuştu. Kılıç ,dün gece yapılan baskın ve saldırıdan son anda kurtulduğunu belirterek ”Bu derneğimize ve bana yapılan üçüncü saldırı .Gelen sahte kimlikli ve silahlı kişi, polise tam 36 kurşun sıkmış. Bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ’den şüpheleniyorum. Yakalananlar sadece maşa" dedi.