Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında 10 belediye personelinin itirazı reddedildi!

İstinaf mahkemesi, Gayrettepe'deki Masquerade adlı gece kulübü yangını ile ilgili haklarında soruşturma izni verilen Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 10 belediye personelinin itirazını reddetti.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul Gayrettepe’de Masquerade adlı gece kulübünün tadilatı sırasında yaşanan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni verdiği, aralarında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 10 belediye personelinin itirazı hakkında karar verdi.

Belediye personelinin sorumluluğunun tespit edildiği ön inceleme raporunu hatırlatan İstinaf Mahkemesi, dosyada ceza soruşturması için yeterli delil bulunduğu gerekçesiyle itirazı reddetti.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul Gayrettepe’de Masquerade adlı gece kulübünün tadilatı sırasında yaşanan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni verdiği, aralarında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın da bulunduğu 10 belediye personelinin itirazını görüştü.

MUAYENE RAPORU YENİLENMEMİŞ

İstinaf Mahkemesi, kararında ön inceleme raporuna yer vererek, mekâna 2006 yılında içkili lokanta, 2011 ve 2018 yılında da diskotek ruhsatı düzenlendiğini ve iş yerinin örgün eğitim kurumları, dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethanelerce uzaklığı ile genel asayiş ve güvenlik açılarından tetkikinin yapılmasına rağmen 2006’da alınan "yangın bakımından incelenen iş yerlerine ait muayene raporu”nun yenilenmediğini belirtti.

İstinaf Mahkemesi, ayrıca, 2020 yılında da içkili lokanta ruhsatı verildiğini ancak ruhsat verilmeden önce ve verildikten sonra kontrol ve denetim yapılmadığını hatırlatarak, aralarında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın da olduğu 10 kişinin “soruşturma izni verilmesine” yönelik itirazını, dosyada ceza soruşturması için yeterli delil bulunduğu gerekçesiyle reddetti.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, kararın bir örneğinin taraflara tebliğ edilmek üzere İstanbul Valiliği'ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında 10 belediye personelinin itirazı reddedildi! ile ilgili etiketler Gayrettepe İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.