Gazeteciye suikast dediler esas hedef Süleyman Soylu çıktı

FETÖ militanlarının önce Ümraniye’de gecekonduda el bombaları bulunduğunu servis etmesi, aylar sonrasında da Ergenekon kumpasını gerçekleştirmesinin bir benzeri Süleyman Soylu’ya yönelik son kumpasta yaşandı. Önce gazeteci Murat Ağırel’e suikast söylemi yapan maskeli bir kişi, bir sonraki videosunda konuşmalarını Süleyman Soylu’ya bağladı. Bu da esas hedefin Soylu olduğunu gösterdi.

SÜPERHABER-ÖZEL

Gazeteci Murat Ağırel’in sosyal medya hesabından duyurduğu maskeli tehdit videosu bir anda kamuoyunun gündemine oturdu. Özellikle muhalif medya ve siyasetçiler konuyu gündeme getirirken, videoları çeken iki kişinin İzmir’deki ikametlerinde yakalanarak gözaltına alındığı, bu iki kişiden birinin 12, diğerinin ise 2 ayrı suçtan kaydı olduğu belirtildi.

Ancak bir anda ikinci bir video piyasaya sürüldü. Piyasaya sürülen videoda konuşan maskeli kişi, Dubai’de yaşadığı belirtilen ve organize suç örgütü liderliği iddiasıyla yargılanan Sedat Peker’in cümleleri ve yine yurtdışında yaşayan Muhammed Yakut’un beden diliyle “Süleyman” isminde birini hedef alan ifadeler kullandı. Bu da akıllara “Hedef Murat Ağırel değil esas hedef Süleyman Soylu’ya kumpasmış” sorusunu gündeme getirdi.

Videodaki maskeli kişi soyisim kullanmamasına rağmen, geçmişteki FETÖ militanlarının açtığı sayfalara benzer bir X sayfasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adı hedefe kondu.

Yine FETÖ’nün Ergenekon kumpasından önceki süreçlere benzer şekilde önce dikkatler başka yöne çekilip, ardından ana hedefe saldırı gerçekleştiriliyor. Örneğin Ergenekon kumpasından yaklaşık 6 ay önce Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan el bombaları, adli haber olarak basında yer almıştı. Ardından 2008 yılının Ocak ayında olay Ergenekon kumpasına bağlandı.

Benzer şekilde maskeli kişiler önce Gazeteci Murat Ağırel’e suikast iddiasını gündeme getirdi. Herkes bu konuyu konuştu, hatta eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyada Ağırel’e destek verdi. Muhalif medya ve siyasiler konuyu detaylı bir şekilde gündemde tuttular. Ortada bir gazeteciyi tehdit vardı. Ancak olay bir anda eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bağlandı.

SOYLU’DAN TEPKİ: PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIM

ABD’nin istenmeyen adam ilan ettiği, CIA bağlantılı unsurların sürekli hedef aldığı, FETÖ, PKK vb. terör örgütlerinin sistematik bir şekilde saldırdığı Süleyman Soylu, X hesabından bir tepki paylaşımı yaptı.

“Ne hayasız iç içe geçmiş kurgular?
Ne operatif akıllar?
Ne yapsalar boş, ellerinden gelen daha ne varsa da ardlarına koymasınlar.
Bu ülkeye hizmet ettiğim için pişman olmadım olmayacağım.
Allah doğru olanladır.
Fakat bu iftiracı çetelerin de peşini bırakmayacağım biline!”

MÜCAHİT BİRİNCİ: BU SALDIRININ CUMHURİYET TARİHİNDE EŞİ YOK

Eski AK Parti MKYK üyesi Avukat Mücahit Birinci de, bu olayda dikkat çekici yönleri aktardığı bir paylaşım yaptı:

“Sayın Süleyman Soylu'yu uzun süredir takip eden, olan bitene göz-kulak açan biriyim. Şunları müşahede ettim:
1- Süleyman Bey'e 10 senedir net olarak müşahede ettiğimiz, çok sistematik bir saldırı var.
2- Bu sistematik saldırının Cumhuriyet tarihinde bir eşi daha yok.
3- Bu sistematik saldırıların, kurgu, medya örgütlemesi, teknik teçhizat, bilişim ve sair noktasında ciddi bir finansmanı olduğu aşikar.
4- 10 sene boyunca bir insanı, ivmesi hiç aşağıya inmeden sürekli hedef alabilmek, çok ciddi bir motivasyonun yanısıra, büyük bir enerji teksif edilmesi gerektiren bir durum.
5- Aslında devletimizin, bu istisnai olaya bu gözlükle bakması, 10 yıldır ciddi para ve enerji harcayan bu şahıs/şahısları tespit etmesi, siyasetin güvenliği açısından gerekli bir meseledir.”

Paylaşımı yapan sosyal medya hesabının MAnsur YAvaş'a destek paylaşımları yapması da dikkat çekti.

Gazeteciye suikast dediler esas hedef Süleyman Soylu çıktı ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Murat Ağırel
GÜNÜN VİDEOSU

Şişli'de 2 kişinin yaralandığı bıçaklı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Şişli'de husumetli oldukları iddia edilen iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Şüpheliler polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Kavga anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.