Gazze'de 1 milyonu aşkın Filistinli evinden ayrılmak zorunda kaldı!

Gazze Şeridi'nde yaşanan zorunlu göç dalgasında, 1 milyon 300 binden fazla Filistinli çeşitli bölgelere taşınmak zorunda kaldı. Bu göç hareketlerinin büyük bir kısmı, Gazze'nin kuzeyinden güneyine doğru gerçekleşti.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar, bölgedeki siviller için büyük bir felakete dönüşmüş durumda.

İsrail'in havadan ve karadan gerçekleştirdiği yoğun bombardımanlar sonucu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce sivil hayatını kaybetti.

Saldırılar sebebiyle Filistinliler, yaşadıkları yurtlarını terk ederek daha güvenli yerlere göç etmek durumunda kaldılar.

1 MİLYON 300 BİNİ AŞKIN FİLİSTİNLİ, EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünün Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail'in kara saldırılarının başladığı 27 Ekim'den bu yana evlerini terk eden Filistinlilerin, en temel ihtiyaçlarının bile karşılanmadığı barınma merkezlerine zorunlu olarak göç ettikleri belirtildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletlerin (BM) "Gazze'deki bütün ailelerin en az bir kere, bazılarının ise 9 kere yerinden edildiği ve bunun Cenevre Sözleşmesi ile uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğunu" belirttiği raporuna işaret edildi.

Gazze'de 1 milyon 300 bini aşkın Filistinlinin evlerini terk ederek çeşitli bölgelere zorunlu olarak göç ettiği, göçlerin büyük kısmının ise kuzeyden güneye gerçekleştiği bilgisi verildi.

İSRAİL'IN SALDIRILARI VE FİLİSTİNLİ SİVİLLERİN DURUMU

Yüzbinlerce kişinin sığındığı mekanların güvenli olmadığı ve çoğu çocuk ve kadın binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin İsrail'in saldırılarında öldüğü ifade edilen açıklamada, uluslararası insancıl hukukun, tüm sivillerin korunmasını garanti ettiği ve korkutma, şiddet veya aç bırakma yoluyla zorla göç ettirilmelerini yasakladığı vurgulandı.

İsrail'in son haftalarda barınma merkezlerine yönelik saldırıları yoğunlaştırdığına işaret edilen açıklamada, bugün Deyr el-Belah'ta sığınmacıların barındığı Hadice Okuluna düzenlenen saldırıda da 15'i çocuk, 8'i kadın olmak üzere 31 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazze'de 1 milyonu aşkın Filistinli evinden ayrılmak zorunda kaldı! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Savaş soykırım göç
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.