Gazze'de ölüm kusan silah ve bombaların listesi yayınlandı! ABD'den katil İsrail'e büyük destek...

ABD'nin İsrail'e gönderdiği bombaların listesi yayınlandı. İşte Gazze'de ölüm kusan silah ve bombalar...

Gazze’de ölüm kusan silah ve bombaların listesi yayınlandı. Abd nin gönderdiği bomba ve füzelerin listesi

ABD'nin İsrail'e gönderdiği bombaların sayıları ortaya çıktı.

Silah sevkiyatlarının güncellenmiş listesi hakkında bilgi veren iki ABD'li yetkili, Biden yönetiminin Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana İsrail'e 10.000'den fazla tahrip gücü yüksek 2.000 librelik bomba ve binlerce Hellfire füzesi de dahil olmak üzere çok sayıda mühimmat gönderdiğini söyledi.

Kamuoyu önünde konuşma yetkisi olmayan yetkililere göre, savaşın başladığı geçen Ekim ayından son günlere kadar;

ABD en az 14.000 adet MK-84 2.000 librelik bomba,

6.500 adet 500 librelik bomba,

3.000 adet Hellfire hassas güdümlü havadan karaya füze,

1.000 adet sığınak delici bomba,

2.600 adet havadan atılan küçük çaplı bomba ve diğer mühimmatları gönderdi.

ABD'NİN DESTEĞİNDE AZALMA YOK

Yetkililer sevkiyatlar için bir zaman çizelgesi vermese de toplam rakamlar, silah tedarikinin sınırlandırılmasına yönelik uluslararası çağrılara ve yönetimin yakın zamanda güçlü bombaların sevkiyatını durdurma kararına rağmen ABD'nin müttefikine verdiği askeri destekte önemli bir azalma olmadığını gösteriyor.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nden silah uzmanı Tom Karako, "Bu sayılar büyük bir çatışmada nispeten hızlı bir şekilde harcanabilecek olsa da, bu liste açıkça ABD'nin İsrailli müttefiklerimize verdiği önemli bir desteği yansıtıyor" dedi ve listelenen mühimmatın İsrail'in Hamas'a karşı mücadelesinde ya da Hizbullah'la olası bir çatışmada kullanacağı türden olduğunu sözlerine ekledi.

İsrail ve İran destekli Hizbullah, Gazze savaşının başlamasından bu yana karşılıklı ateş açıyor ve iki taraf arasında topyekûn bir savaşın patlak verebileceğine dair endişeler artıyor.
Beyaz Saray yorum yapmayı reddetti. İsrail'in Washington Büyükelçiliği ise yorum talebine hemen yanıt vermedi.

ABD'li yetkililerden biri, sevkiyatların Gazze çatışmasının başlamasından bu yana İsrail'e gönderilen daha büyük bir silah listesinin parçası olduğunu söyledi.

ABD'DEN KATİL İSRAİL'E 6.5 MİLYAR DOLAR GÜVENLİK YARDIMI

Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada Washington'un 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 6,5 milyar dolar değerinde güvenlik yardımı gönderdiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu geçtiğimiz haftalarda Washington'un silahları alıkoyduğunu iddia etmiş, ABD'li yetkililer ise bazı "darboğazları" kabul etmelerine rağmen bu iddiayı defalarca yalanlamıştı.

Biden yönetimi, Gazze'de nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yaratabileceği etkiye ilişkin endişelerini gerekçe göstererek 2,000 librelik bombanın bir sevkiyatını durdurdu, ancak ABD'li yetkililer diğer tüm silah teslimatlarının normal şekilde devam ettiğinde ısrar ediyor.
2,000 librelik bir bomba kalın beton ve metali parçalayarak geniş bir patlama yarıçapı yaratabiliyor.

Reuters'in Perşembe günkü haberine göre ABD, Refah'taki askeri operasyonla ilgili endişeler nedeniyle Mayıs ayında askıya alınan büyük bomba sevkiyatının serbest bırakılması için İsrail ile görüşüyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre savaşta ölen Filistinlilerin sayısı 37,000'i aşarken ve kıyı bölgesi harabeye dönerken İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonuna yönelik uluslararası incelemeler de yoğunlaştı.

YILLIK 3.8 MİLYAR DOLAR ASKERİ YARDIM

Washington uzun süreli müttefikine yıllık 3.8 milyar dolar askeri yardım yapıyor.
Biden, İsrail'in sivilleri koruyamaması ve Gazze'ye daha fazla insani yardım girmesine izin vermemesi halinde askeri yardıma koşul koyacağı uyarısında bulunmuş olsa da Mayıs ayındaki sevkiyatı ertelemenin ötesinde bir adım atmadı.

Biden'ın Hamas'a karşı savaşında İsrail'e verdiği destek, bu yıl yeniden seçilmek için yarıştığı için özellikle genç Demokratlar arasında siyasi bir sorumluluk olarak ortaya çıktı.
Bu durum ön seçimlerde "bağlılık göstermeyen" protesto oyları dalgasını körükledi ve ABD üniversitelerinde Filistin yanlısı protestolara yol açtı.

ABD, Rusya'nın geniş çaplı işgaline karşı savaşan Ukrayna'ya gönderilen askeri yardımların ayrıntılı tanımlarını ve miktarlarını açıklarken, yönetim İsrail'e gönderilen ABD silah ve mühimmatının tam kapsamı hakkında çok az ayrıntı verdi.

Sevkiyatların izini sürmek de zor çünkü silahların bir kısmı Kongre tarafından yıllar önce onaylanan ancak şimdi yerine getirilen silah satışlarının bir parçası olarak gönderiliyor.
ABD'li yetkililerden biri Pentagon'un kendi stoklarında yeterli miktarda silah bulunduğunu ve Boeing ve General Dynamics gibi silah üreten ABD'li sanayi ortaklarıyla irtibat halinde olduklarını, şirketlerin daha fazla üretim yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Gazze'de ölüm kusan silah ve bombaların listesi yayınlandı! ABD'den katil İsrail'e büyük destek... ile ilgili etiketler İsrail Gazze ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsa yatırımcılarına şiddet!

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsadaki yatırımcılarına şiddet yoluyla baskı uygulandı. Çıkan arbadede katılımcılardan yaralananlar oldu, yayıncı kuruluşun kamerası kırıldı.