Gazze'de onlarca şehit ve yaralı var: İsrail yine sivilleri vurdu!

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği saldırıda en az 73 şehit olduğu, onlarcasının yaralandığı belirtildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Meşru Beyt Lahiya'da yerleşim yerlerine şiddetli saldırılar düzenleyerek korkunç bir katliam işlediği kaydedildi.

Saldırıda çoğu çocuk ve kadın en az 73 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı ve kaybolduğu aktarıldı.

Gazze'de onlarca şehit ve yaralı var: İsrail yine sivilleri vurdu!

"İSRAİL DERİN BİR İNSANİ KRİZE SEBEP OLDU"

Söz konusu katliamın, Gazze'nin kuzeyindeki sağlık sisteminin çökertilmesiyle eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğine dikkatin çekildiği açıklamada, İsrail ordusunun, sağlık çalışanlarından hastaneleri derhal tahliye etmelerini istediği, hastanelere yakıt girişini engellediği, aynı zamanda bölgedeki iletişim ve internet hizmetlerini kestiği, böylece derin bir insani krize sebep olduğu ifade edildi.

İsrail'in işlediği yeni katliamın, kadın ve çocuklara yönelik etnik temizliğin kınandığı açıklamada, uluslararası topluma bu suçların kınanması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Cibaliya Mülteci Kampı ve Meşru Beyt Lahiya başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyindeki soykırımdan İsrail, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Almanya, Fransa ve bu suçlara ortak olan diğer ülkelerin sorumlu olduğu vurgulandı.

Gazze'de onlarca şehit ve yaralı var: İsrail yine sivilleri vurdu! - Resim : 2

Gazze'de onlarca şehit ve yaralı var: İsrail yine sivilleri vurdu! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş soykırım Saldırı ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

MSB: Hakurk ve Metina bölgelerinde 11 PKK'lı terörist öldürüldü

Terör örgütüne yönelik operasyonlarda, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina bölgelerinde tespit edilen toplam 11 terörist öldürüldü. MSB'den yapılan açıklamada "Terörü kaynağında yok etmek için öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlara devam edeceğiz" dendi.