Gazze'deki soykırımın en önemli sorumlularından biriydi: İsrailli Albay Ehsan Daqsa öldürüldü

İsrail, Gazze’de büyük bir darbe yedi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Filistin'deki soykırımın en önemli sorumlularından biri olan 401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında öldürüldüğünü duyurdu.

Filistin'de son 1 yıldır çoluk çocuk demeden katleden, sivillerin kaldığı çadırları bombalayan ve sistematik bir soykırım politikası sürdüren İsrail bu kez büyük bir darbe yedi.

401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa, Cibaliye'deki operasyonlar sırasında bulunduğu tankın içerisinde öldürüldü. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), olayda 2 subayın da yaralandığı açıkladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’ndan yapılan son açıklamada İsrail’e ait bir Merkava tankının Yassin 105 füzesiyle, bir Namer zırhlı personel taşıyıcının ise Tandem füzesiyle vurulduğu bildirilmişti. Saldıların araçlardaki personelde “kayıplara neden olduğu" belirtilmişti.

GALLANT DUYURDU

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, X üzerinden yaptığı açıklamada Daqsa için “cesur bir komutan, cesur bir subay ve tüm enerjisini ülkenin güvenliği için kullanan adam" ifadelerini kullandı. Daqsa ile Hamas'ın Refah Tugayı’nı dağıtma görevi sırasında askerlerine liderlik ederken tanıştığını ifade eden Gallant, “Bu görevde de yaratıcılık ve azim gösterdi. Tüm görevlerde böyle davrandı, ancak maalesef savaşta hayatını kaybetti" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Daqsa'nın ölümünün “İsrail ve tüm İsrail toplumu için bir kayıp olduğunu” söyledi.

Gazze'deki soykırımın en önemli sorumlularından biriydi: İsrailli Albay Ehsan Daqsa öldürüldü

BEYRUT'A 12 HAVA SALDIRISI

Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, Beyrut'ta Hizbullah’a ait finansal kurumları hedef aldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hizbullah’ın İsrail'e karşı yürüttüğü faaliyetleri finanse ettiği iddia edilen “Karz-ı Hasen” (Faizsiz Dayanışma) kurumu şubelerine yönelik hava saldırıları düzenlendiği bildirildi.

Resmi Lübnan basını ise İsrail savaş uçaklarının Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarının sayısının 12’ye ulaştığını duyurdu. Uluslararası Refik Hariri Havalimanı yakınlarındaki bir noktanın da hedef alındığı belirtilirken, Sur kentinde ise ambulansın vurulması sonucu bazı sağlık çalışanlarının yaralandığı ifade edildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, Irak’tan gönderilen bir insansız hava aracının (İHA) Ürdün Vadisi yakınlarında düşürüldüğü kaydedildi. Açıklamanın, Irak'taki İslami Direniş Örgütü’nün İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan bir askeri hedefe İHA gönderildiğini duyurmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Gazze'deki soykırımın en önemli sorumlularından biriydi: İsrailli Albay Ehsan Daqsa öldürüldü - Resim : 2

Gazze'deki soykırımın en önemli sorumlularından biriydi: İsrailli Albay Ehsan Daqsa öldürüldü ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze
GÜNÜN VİDEOSU

Aysın Komitgan Gülen için ne dedi (VİDEO) FETÖ haberini sunarken beklenmedik ifadeler kullandı

Bursalı gazeteci Aysın Komitgan, Bursa'da Bugün isimli haber sitesinde sunduğu "Gün Aysın" isimli program FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in ölüm haberini verirken, “Mekanı cennet olsun” ifadesini kullandı. Aysın Komitgan hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında gözaltı kararı verildi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ifadeye çağrılan Komitgan yarın adliyeye sevk edilecek.