Gazze’nin sularında Çocuk Felci'ne yol açan virüs tespit edildi!

İsrail’in acımasızca soykırım uyguladığı Gazze Şeridi’nde 25 yıl sonra çocuk felci hastalığı ortaya çıkmıştı. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, Haziran ayında alınan su numunelerinde çocuk felcine neden olan virüs tespit edildi.

SUPERHABER-ÖZEL

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in soykırım saldırıları sonrasında 25 yıldır bölgede görülmeyen çocuk felci hastalığına yakalanan çocuklar tespit edildi. Hastalığın ise nasıl yayıldığı konusunda çeşitli görüşler dikkat çekiyor. SüperHaber’in Dünya Sağlık Örgütü’nün açık kaynaklarından ulaştığı verilere göre Gazze Şeridi’nde Haziran ayında farklı atık su sistemlerinden alınan numunelerde çocuk felcine yol açan cVDPV2 virüsü tespit edildi.

Buna göre, 23 Haziran’da Han Yunus ve Deir el Balah sahalarından toplanan 6 numuna atık su testlerinin sonuçları 16 Temmuz 2024'te belli oldu. Sonuçlara göre, altı numunede çocuk felcine yol açan cVDPV2 poliovirüsü görüldü.

Bundan sonra da endişe verici şekilde Gazze Şeridi'nde çocuk felcinin yaygın bir semptomu olan akut flaksid paralizi (AFP) (bir nevi kısmi felç) ile gelen üç çocuk bildirildi. Dışkı örnekleri test için Ürdün Ulusal Polio Laboratuvarı'na gönderildi.

KİTLESEL SAKATLIKLARA YOL AÇABİLİR

NTV’nin haberine göre İngiltere merkezli uluslararası kuruluş Save The Children, Gazze'de çocuk felci hastalığına müdahale edilememesi durumunda salgının kitlesel ölçekte sakatlıklara yol açabileceği uyarısında bulundu. Hastalığın tüm çocuklar için ciddi risk teşkil ettiğini vurgulanarak eğer kitlesel salgın olursa bunun Gazze sınırlarının ötesindeki ve bölgedeki çocukları da etkileyeceği belirtildi.

Gazze’nin sularında Çocuk Felci'ne yol açan virüs tespit edildi! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Savaş soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

Narin'in mezarındaki gelinlik kaldırıldı! Okul önlüğü ve çanta bırakıldı...

Narin'in mezarındaki gelinlikleri kaldıran bir vatandaş, mezara okul önlüğü ve çanta bıraktı.