Gençlik ve Spor Bakanı Bak'tan UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezaya tepki! 'Çifte standart' vurgusu

UEFA Disiplin Komitesi, milli futbolcu Merih Demiral’a Avusturya maçında yaptığı ’Bozkurt’ işareti nedeniyle 2 müsabakadan men cezası verdi. Skandal karar sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan açıklama geldi. Osman Aşkın Bak, UEFA'nın Demiral'a ceza verip İngiliz futbolcu Bellingham'ın cezasını ertelemesini ise çifte standart olarak değerlendirdi.

UEFA Disiplin Komitesi, milli futbolcu Merih Demiral’a Avusturya maçında yaptığı ’Bozkurt’ işareti nedeniyle 2 müsabakadan men cezası verdi. Skandal karar sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan açıklama geldi. Osman Aşkın Bak, İngiliz futbolcu Jude Bellingham'a verilen para cezası ve bir yıl ertelemeli bir maç cezasını çifte standart olarak değerlendirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak'tan UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezaya tepki! 'Çifte standart' vurgusu

'ÇİFTE STANDART'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

UEFA'nın, hukukî hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi olduğuna inandığımız haksız ve yanlı kararını kınıyoruz.

Ülkemize ve millî futbolcumuz Merih Demiral'a uygulanan bu çifte standarda karşı hukukî yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Futbolcularımıza inanıyoruz. Onlar da gereken cevabı yeşil sahada verecektir!

 

UEFA'NIN İKİYÜZLÜ KARARI

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Slovakya'ya attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle İngiliz futbolcu Jude Bellingham'a 30 bin avro para cezası ve bir yıl ertelemeli olarak bir maç ceza verdi. UEFA'nın Demiral'a ceza verip Bellingham'ın cezasını ertelemesi ise ikiyüzlü bir yaklaşım olarak değerlendirildi.

CEZA BİR YIL ERTELENDİ

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu (CEDB) tarafından yapılan açıklamada, gol sevinci sırasında etik davranış kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma açılan Bellingham'a temel terbiye kurallarını ihlal ettiği için 30 bin avro para ve bir UEFA müsabakasından men cezası verildiği, söz konusu maç cezasının ise bir yıl ertelendiği belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak'tan UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezaya tepki! 'Çifte standart' vurgusu ile ilgili etiketler Osman Aşkın Bak
GÜNÜN VİDEOSU

Gülşah Durbay'dan özel hayatıyla ilgili iddialara videolu yanıt: Hepsini tek tek mahkum ettireceğim

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde 36 yaşında belediye başkanı seçilen Gülşah Durbay, özel hayatına ilişkin dün ortaya atılan yazıya sert tepki gösterdi. CHP'li başkan, X hesabından paylaştığı videoda "kolon kanseri" olduğunu da açıkladı.