Genel af mı geliyor? İşte Bahçeli'nin Öcalan açıklamasındaki o detay

Bahçeli'nin Öcalan hakkındaki tarihi çıkışı büyük ses getirirken 'umut hakkı' tartışmaları bir genel af beklentisi de yarattı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı son açıklamalar, Türkiye'de siyasi gündemi sarsmış durumda. Bahçeli, 22 Ekim Salı günü TBMM Grubu'na hitaben yaptığı konuşmada, Öcalan'ın tahliye edilip Meclis'te PKK'nın bittiğini açıklamasını istedi.Bahçeli'nin çağrısı, siyasi analizlerde bir genel af tartışmasını da beraberinde getiriyor.

Gözler, Anayasa Mahkemesi'nde bekleyen HDP'nin kapatılması davasına ve AİHM kararlarına çevrilmiş durumda. AİHM'nin daha önce verdiği "umut hakkı" kararı, Öcalan'ın durumu açısından önemli bir zemin oluşturuyor. Bu bağlamda, Bahçeli'nin açıklamaları, genel af ihtimalini gündeme getirirken, kamuoyunun tepkisini de merak konusu oldu.

Bahçeli'nin çağrısının ardından, AK Parti kulislerinde de "devlet projesi" olarak nitelendirilen bu durumun nasıl şekilleneceği ve genel af konusunun gündeme gelip gelmeyeceği üzerine tartışmalar sürüyor. Gelecek günlerde bu konudaki gelişmelerin nasıl şekilleneceği belirsizliğini koruyor.

Hürriyet'ten Sedat Ergin de genel af beklentisine dikkat çekti. Ergin yazısında "Uzman hukukçulara göre, bu durumda işlerin bir genel affa kadar uzanması gündeme gelebilir. Öcalan da dahil bir genel affın toplumdan destek görmesi hiç de kolay olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Genel af mı geliyor? İşte Bahçeli'nin Öcalan açıklamasındaki o detay ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kocamustafapaşa'da istismar iddiasına baltalı saldırı; adamın motosikletini parçaladı

İstanbul Kocamustafapaşa'da bir baba, kızının "beni istismar ediyor" diye şikayet ettiği adama baltayla saldırdı. Şüpheli olay yerinden kaçarıp canını zor kurtarırken yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı.