Gerçeği SuperHaber açıklıyor! “ABD Zengezur Koridoru’nu askeriyle bilfiil işgal etti!”

Azerbaycan, Nahçivan, Ermenistan ve İran arasındaki Zengezur Koridoru dünyadaki yeni kutuplaşmanın en önemli nedeni olarak öne çıkıyor. Bu nedenle Amerika, Rusya, Hindistan, Çin ve Fransa vekâlet savaşlarının eşiğinde bulunuyor. Azerbaycanlı siyasetçi Doçent Yasemin Karakoyunlu, Zengezur Koridoru’nun açılmaması için, Amerika’nın generalleri ve askerleri ile bilfiil işgal ettiğini iddia etti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Dünyada yaşanan yeni kutuplaşma Kafkaslar üzerinden devam ediyor. Bu nedenle Ukrayna ve Ortadoğu’da yaşanan vekaler savaşlarının, Kafkaslar’a sıçrayacağı endişesi artıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmenuel Macron’un 21 Eylül’de Ermenistan’ı ziyareti ve Putin’in de dün başlayan Azerbaycan ziyareti bu endişeleri güçlendiriyor.

“ERMENİSTAN AZERBAYCAN,TÜRKİYE VE RUSYA’YA KARŞI SİLAHLANDIRILIYOR”

Azerbaycan Bağımsız Milletvekili adayı Doçent Yasemin Karakoyunlu SuperHaber’e açıklamalar yaptı.

Karakoyunlu açıklamasında, ”Karabağ Savaşı’ndan sonra,yeni bir kutuplaşma doğdu. Bu siyasal kutuplaşmanın devamında şu anda başında Ermenistan ve Fransa bulunmaktadır. Fransa, Rusya’ya karşı Ermenistan’ı kullanmaya çalışıyor. Bu silahlandırma hem Azerbaycan’a hem de Türkiye’ye karşı yapılmaktadır.”dedi.


“AMERİKA ZENGEZUR KORİDORU’NU GENERALLERİ VE ASKERLERİYLE İŞGAL ETTİ”

Karakoyunlu açıklamasının devamında, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Ermenistan’ı ziyareti ile ilgili olarak şunları söyledi:

”Zengezur Koridoru Azerbaycan ve Ermenistan meselesinden çıkıp Çin ile Amerika meselesi haline gelmiştir. Bu koridor uğruna Azerbaycan ve Ermenistan değil Amerikan ile Çin karşı karşıya gelmiş bulunmaktadır. Bu nedenle Amerika tüm generalleri ile ayrıca bir takım ordusu ile Zengezur’da bulunmaktadır. Amerika Zengezur’u işgal etmiştir. Oysa bu koridora Rusya nezaret etmeliydi. Şu anda Rusya o koridora nezaret etmemektedir. Rusya orada yoktur.”


“RUSYA’YA UKRAYNA’DAN SONRA İKİNCİ CEPHE KAFKASLARDAN AÇILMAK İSTENİYOR”

Yasemin Karakoyunlu SuperHaber’e yaptığı açıklamanın son bölümünde ise, ”Çünkü Afrika’da sömürülen ülkeler Fransa’yı kovdulça yine Asya’dan da dışlandıkça bizim coğrafyamızda Ermenistan’ı silahlandırarak Azerbaycan ile Türkiye’ye karşı silahlandırmaktadır. Artık Ermenistan Fransa’nın maşası olmuştur. Ama burada Rusya faktörü de var. Eğer Fransa Ermenistan’ı Azerbaycan’a karşı silahlandırırsa Rusya’da meydana gelecek yeni bir savaşa iştirak edecek. Bu rada şu ortaya çıkmaktadır; Amerika ve Fransa’nın Ermenistan’ı silahlandırması sadece Azerbaycan’a karşı değil Rusya’ya karşıda yapılmaktadır. Bu ülkeler Ukrayna’dan sonra Rusya’ya karşı ikinci bir cepheyi Kafkaslardan açmak istiyorlar. Bu Amerikan meselesi değildir. Bu Amerika ile Rusya NATO ile Rusya, Batı ile Rusya arasındaki meseledir. Rusya’ya şimdi karşı durmaların merkezi Güney Kafkasya’dır. Bu bölgede artık tüm ülkeler Ermenistan üzerinden Rusya’ya karşı Rusya’da Azerbaycan üzerinden birbirlerine karşı durmaktadırlar. Ve Kafkaslar’da karşı karşıya gelmişlerdir.” iddialarında bulundu.

Gerçeği SuperHaber açıklıyor! “ABD Zengezur Koridoru’nu askeriyle bilfiil işgal etti!” ile ilgili etiketler ABD Azerbaycan Rusya İran Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'daki su faturaları Fatih Altaylı'yı bile rahatsız etti! "Türkiye'nin meselesi bunlar"

Fatih Altaylı, İstanbul'da gelen su faturalarına isyan etti. İBB yönetimine tepki gösteren Altaylı son aylarda ödediği faturaların neredeyse dört katına çıktığını belirtti.