Trilobit Böceği
Güneydoğu Asya ve Hindistan’daki yağmur ormanlarında yaşayan bu böcek türü yetişkin hale geldiğinde 40-80 cm uzunluğa erişebilir.
Trilobit Böceği
Güneydoğu Asya ve Hindistan’daki yağmur ormanlarında yaşayan bu böcek türü yetişkin hale geldiğinde 40-80 cm uzunluğa erişebilir.
Ortakkanat
Taşlık alanlar, çalılıklar ve ormanlarda yaşar. Kanatlarının üst tarafı sarı renkte olan bu canlının kanat açıklığı 5–6 cm’dir. Kanatlarında yer alan damarlar sebebiyle yaprağa benzer. Bu durum sayesinde düşmanlarından gizlenir. Mart-Kasım ayları arasında görülür.
Molok
Boyu 15 cm kadar olan bu sürüngen eski bir efsane canavarı görünüşündedir. Bir adı da dikenli molok tur. Bununla birlikte, zararsız ve savunmasızdır. Geniş ve yayvan olan bedeni dikenlerle doludur. Başının iki yanında bir boynuz gibi duran ve ötekilerden daha güçlü iki diken bulunur.
Molok, yaşayabilmek için çöle çok iyi uyum sağlamıştır. Sabahın erken saatlerinde dikenlerinin üstünde oluşan çiy taneleri buradan ağzına kayarlar. Böylece su arama zahmetine katlanmadan haftalarca yaşayabilir. Sıcaktan korunmak için kendini kumlara gömer. En çok karıncalarla beslenir. Duruma göre tıpkı bukalemun gibi renk değiştirir.
Saltamontes Rosado (Pembe Çekirge)
İlk pembe çekirge 19. Yüzyılda keşfedildi. Normalde yeşil olan çekirgelerin bu pembe rengi bir genetik mutasyondan kaynaklanıyor. Bu mutasyon üreme hücrelerinde tıpkı albinizm gibi bir değişikliğe yol açıp çekirgeleri pembe yapıyor.