Google Pixel 3 XL'ın özellikleri neler? Fiyatı ne kadar? Ne zaman çıkacak?
Google'ın yeni telefon modeli Pixel 3 XL, benchmark skor listelerindeki özellikle şaşırttı. Google Pixel 3 XL'ın özellikleri neler? Fiyatı ne kadar? Ne zaman çıkacak? Cihazla ilgili merak edilen bilgileri bu haberde derledik.
Google'ın yeni üst düzey telefonu Google Pixel 3 XL'ın rakiplearine göre düşük RAM'li olması herkesi şaşırtırken, cihazı merak edenler özelliklerini, fiyatını ve çıkış tarihini sorguladı. Peki Google Pixel 3 XL'ın özellikleri neler? Fiyatı ne kadar? Ne zaman çıkacak? İlgili bilgileri haberimizde bir araya getirdik.
GOOGLE PIXEL 3 XL'IN ÖZELLİKLERİ NELER?
Google Pixel 3 XL'ın, GeekBench ve Master Lu skor sayfasında listelenen telefonun yeniden 4 GB RAM'e sahip olması şaşırttı. Diğer Android amiral gemilerine kıyasla daha düşük RAM'e sahip olan bu cihazın skorlarda iki kere 4GB RAM ile görülmesi garip karşılandı. En az 6GB RAM'den başlayan amiral gemilerine karşılık olarak, Google Pixel 3 XL'ın 4 GB RAM ile GeekBench ve Master Lu benchmark listerinde yer almasının sebebi; sadece ön üretimde olan cihazların 4GB RAM'e sahip olmasından dolayı olabilir. Yani piyasaya sürülen telefonların 6 GB RAM'e sahip olması mümkün.
Piyasaya çıkacak amiral gemisi telefonun ekran ve Android sürümü gibi bilgileri de paylaşılmıştı. 18:5:9 en boy oranı ve 1440x2960 pixel çözünürlüğüne sahip olan telefonun, çentikli bi tasarıma sahip olacağı söyleniyor. Cihazın, Snapdragon 845 ve Android 9.0 Pie sürümünü bulunduracağı ve tek arka kamera ile piyasaya sürüleceği söyleniyor.
FİYATI NE KADAR? NE ZAMAN ÇIKACAK?
Pixel 3 XL'in resmi çıkış tarihi açıklanmasa da, dün sızan haberlere göre cihazın 4 Ekim 2018'de satışa çıkacağı belirtiliyor. Pixel 2'nin 629 Euro, Pixel 2 XL'ın ise 799 Euro'dan satışa çıktığını düşünürsek, Pixel 3 XL'ın da bu fiyattan çok farklı olmayacağı tahmin ediliyor.
GOOGLE
Google, internet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirir, ek olarak bunlara ev sahipliği yapar. Kârının büyük kısmını AdWords programı aracılığıyla reklamlardan elde etmektedir. Şirket, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi oldukları sırada kurulmuştur. İkili, sık sık "Google Guys" olarak anılmaktadır.
Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Gayri resmi sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" (Kötü olma) dır. 2006 yılında, halen şirket merkezi konumunda olan Mountain View, Kaliforniya'ya taşınmıştır.
Google'ın dünya çapında veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verinin gün başına yirmi dört petabayt olduğu tahmin edilmektedir. Kuruluşundan bugüne dek gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklıklar zincirinin meydana gelmesini sağladı. Şirket, Orkut, Google Buzz ve Google+ gibi sosyal ağ araçları ile elektronik posta hizmeti Gmail servisi gibi çevirmiçi verimlilik yazılımları sunmakta, ek olarak, web tarayıcısı Google Chrome, fotoğraf görüntüleme ve düzenleme yazılımı Picasa ve anlık mesajlaşma Google Talk gibi uygulamalarla masaüstüne kadar uzanmaktadır. Bunlar dışında, Android mobil işletim sistemi gelişimine öncülük yapmıştır. Cr-48 ana işletim sistemi olarak da bilinen yeni Google Chrome OS, 15 Haziran 2011 tarihinden beri, Samsung Series 5 ve Acer AC700 gibi ticari Chromebook'larda kullanılmaktadır.
Alexa, internette en çok ziyaret edilen web sitesi olarak ABD odaklı "google.com"'u listelemektedir, YouTube, Blogger, Orkut gibi Google'a ait diğer siteler ve çok sayıda uluslararası Google sitesi (google.co.in, google.co.uk vb.) ise en çok ziyaret edilen siteler arasında ilk yüz içinde yer almaktadır. Ek olarak şirket, BrandZ marka değeri veritabanı listesinde ikinci sırada yer almaktadır. Buna karşın Google, gizlilik, telif hakkı ve sansür gibi konularda eleştiriler almaktadır.
2007'de Google'nin muhtemelen Apple'nin iPhone ürününe rakip olarak, kendi cep telefonunu piyasaya sürmek için hazırladığı plan ortaya çıkmıştır. Ancak Android adı verilen bu proje, mobil (taşınabilir) bir aygıt değil, mobil cihazlar için geliştirilmiş açık kaynaklı bir lisans olan Apache 2.0 lisansının üzerine kurulmuş bir işletim sistemi olarak kullanıma sunulmuştur. Google, Android tabanlı cep telefonlarında bulunan entegre uygulamaları çalıştırmak için bu yazılımı geliştirmiş, 2008 Eylül’ünde, T-Mobile'nin ürettiği G1 modeli ilk Android tabanlı telefon olmuştur. Bir yıldan uzun bir süre sonra; 5 Ocak 2010'da Google tarafından şirkete ait Android tabanlı ilk cep telefonu olan Nexus One piyasaya sürülmüştür.