Hakan Fidan: İsrail öldürme çılgınlığını şimdi de Lübnan'a yaydı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu marjında gerçekleştirilen, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi'nin Gazze Temas Grubu'nun, Avrupa Birliği (AB) ve Norveç'le düzenledikleri toplantıda konuştu.

İsrail'in Gazze'deki "öldürme çılgınlığının" sona erme ihtimali olmaksızın devam ettiğine işaret eden Fidan, ateşkes görüşmelerinin ise çıkmaza girdiğini anımsattı.

Fidan, ateşkes girişimlerinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından her seferinde baltalandığına dikkati çekerek, "İsrail saldırganlığını önce Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e, şimdi de Lübnan'a yaydı." dedi.

NETANYAHU YÜZÜNDEN BÖLGEMİZ ALEVLER İÇİNDE

"Netanyahu yüzünden bölgemiz alevler içinde" değerlendirmesinde bulunan Fidan, kritik bir eşikte olunduğu konusunda uyarıda bulundu.

Uluslararası toplumun çok değer verdiği "kurallara dayalı düzenin" darmadağın olduğuna dikkati çeken Fidan, İsrail'in soykırıma varan saldırganlığının sorunun gerçek doğasına ilişkin bir farkındalık yarattığına işaret etti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

İsrail Parlamentosunun Filistin Devletini ve iki devletli çözümü reddetme kararının yeterince açık olduğunu ifade eden Fidan, İsrail'in "açgözlülüğüne" göz yumulmaması gerektiğini dile getirerek "İki devletli çözümü uygulamak için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz." vurgusunda bulundu.

Fidan, Türkiye'nin daha önce her iki ülkenin güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için bir garantörlük mekanizması kurulması önerisini de hatırlatarak, "İki devletli çözüm çok geç olmadan hayata geçirilmelidir." çağrısında bulundu.

Hakan Fidan: İsrail öldürme çılgınlığını şimdi de Lübnan'a yaydı

Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi

Hakan Fidan: İsrail öldürme çılgınlığını şimdi de Lübnan'a yaydı ile ilgili etiketler Hakan Fidan
GÜNÜN VİDEOSU

Preveze Deniz Zaferi’nin 486’ncı yılı! TCG Anadolu ve 15 savaş gemisi yeniden Boğaz'da!

Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 16 gemi, Preveze Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptı. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurları KKTC limanlarını da ziyaret edecek.