Halka arz gelirini başka yere harcayan patrona ceza

Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), halka arz olan şirketlerin patronlarına ‘ayağınızı denk alın’ mesajı verdi. Şirketler halka açıldıktan sonra eski alışkanlıklarını sürdürüp kasadaki parayı şahsi işlerinde kullanmaya devam ederse cezanın geleceğini gördü. İşte detaylar...

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin halka arzından elde edilen fonların kullanımı ile ilgili inceleme sonucunda, şirkete ve yönetim kurulu üyelerine çeşitli idari para cezaları uygulandı. SPK tarafından yapılan incelemelerde, fonların kullanım yerlerinde usulsüzlük tespit edilmesi üzerine şirkete ve iki yöneticisine ceza kesildi.

Halka arz gelirini başka yere harcayan patrona ceza

Şirketin izahnamesinde yer alan kullanım raporları ile fiili kullanım arasındaki uyuşmazlık nedeniyle Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve yöneticiler Mahmut Akbal ile Murat Altay’a toplamda 5.833.734 TL tutarında idari para cezası uygulandı. Ceza, İhraç Belgesi Tebliği’nin 11/2. maddesinin birinci fıkrası uyarınca kesildi.

SPK’nın raporuna göre, bu cezalar yönetim kurulu üyelerinin sorumluluğunda olup, şirketin yapılacak ilk genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyelerinin bu tutarı şirket bütçesinden almamaları gerektiğine dikkat çekildi.

 

Halka arz gelirini başka yere harcayan patrona ceza ile ilgili etiketler ekonomi Halka arz
GÜNÜN VİDEOSU

Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin'den Ahu Tuğba'nın cenaze töreninde ilginç hareket!

Ahu Tuğba’nın cenaze töreninde karşılaşan Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin, birbirlerini coşkuyla kucaklayarak havaya kaldırdı. Sosyal medyada paylaşılan o anlar tepki topladı.