Halkbank'ın "Üreten Kadınlar Buluşmalarının" ikincisi Adana'da gerçekleşti
Halkbank tarafından düzenlenen Üreten Kadınlar Buluşmalarının ikincisi Adana'da gerçekleşti. Kadın girişimcileri desteklemek için düzenlenen etkinlikte paneller düzenlendi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı konuşmada ülkenin kalkınmasında kadınlara önemli görevler düştüğünü belirterek "Ekonomik hayata daha fazla dahil oldukça, kadınların ekonomik gelişmemizi olduğu kadar, sosyal yapımızı da güçlendireceğini düşünüyoruz" dedi.
Halkbank Üreten Kadınlar Buluşmaları’nın ikincisi, Akdeniz Bölgesi’ni temsilen Adana’da gerçekleştirildi.
İş hayatında yer alan tüm kadınların yanında olan Halkbank, ülkemizdeki girişimci kadınların sayısını artırma hedefiyle hayata geçirdiği Üreten Kadınlar Buluşmaları’nı sürdürüyor. Etkinlik serisinin ikinci yılında, buluşmaların ikinci adresi; Akdeniz Bölgesi’ndeki girişimci kadınları bir araya getiren Adana oldu. Toplantıya, girişimcilerin yanı sıra; bölgede faaliyetlerini sürdüren kadın kooperatifleri de katıldı.
PANELLER DÜZENLENDİ
Halkbank Üreten Kadınlar Adana Buluşması’nda, “Marka Kooperatifler” ve “İlham Veren Kadınlar” panelleri düzenlendi. Şafak Tükle moderatörlüğünde gerçekleşen “Marka Kooperatifler” panelinde, başarı elde etmiş kadın kooperatiflerinin temsilcileri deneyimlerini aktardı. S.S Türkoğlu İlçesi ve Mahalleleri Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Başkanı Cennet Polat, Sınırlı Sorumlu Çukurova Başak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Emel Gültekin ve Antalya Köy Pazarı Kooperatif Başkanı İkbal Girmen panelin konuşmacıları arasında yer aldı.
Zeynep Türkoğlu moderatörlüğünde düzenlenen “İlham Veren Kadınlar” paneline ise; Kiteks Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Çelik, Lokman Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Öz ve Bonabant Global Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan katıldı.
HALKBANK GENEL MÜDÜRÜ ARSLAN: ÇALIŞMAYI KADIN GİRİŞİMCİLERİ CESARETLENDİRMEK İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİK
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin de katılımıyla düzenlenen "Halkbank Üreten Kadınlar Buluşması"nda, çalışmanın kadınları ekonomik hayata daha etkin şekilde dahil etmek ve kadın girişimcileri cesaretlendirmek için gerçekleştirildiğini söyledi.
Toplantının ikinci buluşmasını Akdeniz Bölgesi'ni temsilen Adana'da yapmaktan mutluluk duyduklarını aktaran Arslan, "Hem bir kamu bankası hem de Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olmanın sorumluluğuyla kaynaklarımızı, ülkemizin gelişmesine ve büyümesine yönlendirmek için çabalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." diye konuştu.
Arslan, ülkenin kalkınmasında kadınlara önemli görevler düştüğüne inandıklarını vurgulayarak, "Ekonomik hayata daha fazla dahil oldukça, kadınların ekonomik gelişmemizi olduğu kadar, sosyal yapımızı da güçlendireceğini düşünüyoruz. Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın üretkenliklerini desteklemeyi Halkbank olarak misyonumuzun bir parçası olarak görmekteyiz." ifadesini kullandı.
Kadınların çalışma hayatına dahil olması, işletmeler kurması ya da sahip oldukları işletmeleri daha ileriye taşımaları için son 1,5 yıldır seferber olduklarını vurgulayan Arslan, geçen yıl Dünya Kadınlar Günü'nde "Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi"ni açıkladıklarını anımsattı.
Osman Arslan, Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye'de 13 bin 543 kadın girişimcinin verdikleri desteklerden yararlandığını, Akdeniz Bölgesi'nde toplam 2 milyar liraya yakın kredi kullandırıldığını bildirdi.
KREDİLER TİCARET, HİZMET VE İMALAT SANAYİ SEKTÖRLERİNDE KULLANILIYOR
"Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi"nde Türkiye geneline ilişkin rakamlara da değinen Arslan, şunları belirtti:
"Türkiye geneline baktığımızda kadın girişimci desteklerimize yönelik ilginin arttığını, kadınların iş hayatında var olma heyecanının yükseldiğini görüyoruz. Türkiye genelinde Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi'mizle haziran ayı itibarıyla 125 bin kadın girişimciye ve 13,6 milyar liralık kredi hacmine ulaştık. Alınan krediler, ağırlıklı olarak üretim kapasitesini artırma, yeni ekipman yatırımı, ürün geliştirme, işletme kurmak için başlangıç sermayesi olarak değerlendirilmiştir. Kadın girişimci kredilerinin sektörel dağılımına baktığımız zaman, kullanılan kredilerin birinci sırada ticaret sektöründe, ikinci sırada hizmet ve üçüncü sırada ise imalat sanayi sektöründe kullanıldığını görmekteyiz."
Arslan, sadece kadın girişimcileri değil kooperatifleri de desteklemeyi sürdürdüklerini belirterek, geçen yıl kooperatiflere yönelik yapılan saha çalışması ve ziyaretlerin ardından "Kadın Kooperatifleri Destek Paketi"nin tanıtımının organize edildiğini anlattı.