Haluk Bilginer'in Almanya'da firari gazeteci Can Dündar ve Erk Acarer'le buluşması tepki çekti

Haluk Bilginer'in Almanya ziyaretinde firari gazeteci Can Dündar ve Erk Acarer'le yemek yediği ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından 'arananlar' listesinde de Gri Kategori'ye dahil edilen Dündar'ın paylaştığı fotoğrafa tepki yağdı.

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, Almanya'da firari gazeteciler Can Dündar ve Erk Acarer'le bir araya geldi.

Yemekte çekilmiş fotoğrafı "Sahnede devleşen büyük bir yetenek" diyerek Instagram hesabından paylaşan Can Dündar "Dünyada yüzümüzü ağartan dev bir oyuncu ve siyasi riski var diye sevdiklerine yüzçevirmeyen bir dost…İyi ki geldin..." ifadelerini kullandı.

Bilginer'in MİT tırları davasında hapis cezasına çarptırılan gazeteci Can Dündar'la samimiyeti tepki çekti. 

NOLUYOR BİLGİNER

Bazı kullanıcılar sosyal medyada "Olmadı Haluk Bilginer! Bu ülkeye ihanetten, devlete ait gizlilik içeren bilgileri satmaktan, terör örgütlerine yardım ve yatakçılıktan yargılananlarla, yabancı istihbarat örgütlerinin kucağında hergün bu ülkeye nefret kusan firari hainlerle buluşmak nedir Haluk Bilginer?" şeklinde yorumlar yaptı.

HAYAL KIRIKLIĞI

Sosyal medyada Haluk Bilginer'e gelen bazı tepkiler şöyle:

"Bana arkadaşını söyle,sana kim olduğunu söyleyeyim, sözü cuk oturmuş. Vay be..."

"Haluk Bilginer sana yakıştıramadık bunu! Şaşırmadım. Ama görünce bugüne kadar sanatına duyduğum saygı tamamen bitti. Yazık."

"Hayalkırıklığı! Kimse Haluk Bey'in siyasi görüşüyle ilgilenmiyor. Hepimiz onun, o sahnede, ekranda devleşen sanatına hayran olduk. Siyasi bi çıkış da yapabilirdi, kişisel tercihi der, sanatını izlemeye devam ederdik. Ama ülkesine ihanet eden Can Dündar'la olmadı, yakıştıramadık."

"Gözümüzde çok yücelttik sanırım oyunculuğu iyi olması yeterli olmuyor totalde bana ne hissettiriyor? Şu an bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim durumu var"

İKİSİ HAKKINDA DA YAKALAMA KARARI VAR

Can Dündar, İçişleri Bakanlığı tarafından 'arananlar' listesinde de Gri Kategori'ye dahil edilmiş ve 23 Aralık 2020 tarihinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Can Dündar'ı "Gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" ve "Terör örgütüne (FETÖ) yardım" suçlarından 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

 Erk Acarer hakkında ise “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek”, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlarından yakalama kararları bulunuyor.

Haluk Bilginer'in Almanya'da firari gazeteci Can Dündar ve Erk Acarer'le buluşması tepki çekti ile ilgili etiketler Haluk Bilginer Can Dündar
GÜNÜN VİDEOSU

Polis katili Yunus Emre Geçti'nin annesi ilk kez konuştu! "Devlete yalvardım, her şeyi söyledim"

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil Yunus Emre Geçti'nin annesi Pınar Geçti ilk kez konuştu. "Ben devlete yalvardım. Niye düne kadar elini kolunu salladı." diyen anne Geçti, "Keşke polisimiz değil de ben ölseydim" ifadelerini kullandı.