Hamas lideri Haniye'nin ölümü sonrası Beyaz Saray ve Rusya'dan ilk açıklama! "Gerilim daha da tırmanacak"

Hamas lideri İsmail Haniye, Tahran'da suikast sonucu öldürüldü. Suikast sonrası Beyaz Saray ve Rusya'dan ilk açıklama geldi.

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. İran basınında, olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

BEYAZ SARAY DETAYLI BİLGİ VERMEDİ

CNN'de yer alan ismi belirtilmeyen Beyaz Saray yetkilisinin açıklamasında, " İsmail Haniye 'nin İran'da öldürüldüğüne ilişkin haberleri gördük." ifadesi kullanıldı.

Yetkilinin konuyla ilgili detaylı bilgi vermediği aktarıldı.

"İSRAİL'İ SAVUNMAYA YARDIM EDECEĞİZ"

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Heniyye'nin ölümünün ardından İsrail'e yönelik bir saldırı olması halinde ABD'nin İsrail'i savunmaya yardım edeceğini açıkladı.

Austin, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin İran'da öldürülmesinin ardından bölgedeki gerginliği azaltmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

 

 

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA: BÖLGEDE GERİLİM DAHA DA TIRMANACAK

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise "Haniye suikastı, bölgede gerilimi daha da tırmandıracak kesinlikle kabul edilemez bir eylemdir." açıklamasında bulundu.

Hamas lideri Haniye'nin ölümü sonrası Beyaz Saray ve Rusya'dan ilk açıklama! "Gerilim daha da tırmanacak" ile ilgili etiketler Hamas İran Tahran ABD Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Narin Güran'ın katili ya da katilleri bu videoda mı saklı? Kadını bakın nasıl susturdular?

Diyarbakır'ı Bağlar ilçesinde 21 Ağustos Çarşamba günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra bu sabah cansız bedenine ulaşılmıştı. Cenaze hazırlıklarına başlayan köyden sosyal medyaya servis edilen bir video ise Narin'in katilini ya da katillerini mi saklıyor sorusunu akıllara getirdi.