Hamas'ın yeni liderliği belli oldu; Yahya Sinvar'ın ardından örgütü "komite" yönetecek

Hamas’ın son Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar'ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından örgütün yeni liderinin kim olacağı merak ediliyordu. Öne çıkan isimlerden hiçbiri yeni lider olarak atanmadı. Hamas çözümü farklı bir yolda buldu.

İsmail Haniye'nin İsrail tarafından Tahran'da düzenlenen suikastla öldürmesinin ardından yaklaşık 2 ay önce Hamas'ın başına geçen Yahya Sinvar, geçtiğimiz günlerde Gazze'de çatışmada öldürülmüştü. Sinvar'ın kahramanca son nefesini vermesinin ardından Hamas'ın yeni liderinin kim olacağı merak ediliyordu.

Sinvar'ın yerine yeni bir lider atamama kararı alan Hamas’ın, mart ayında yapılması planlanan seçimlere kadar Katar merkezli bir komite tarafından yönetileceği iddia edildi.

DOHA MERKEZLİ BİR KOMİTE

Hamas kaynaklarından edinilen bilgilere göre, grubun Yahya Sinvar'ın yerine yeni bir lider atamayacağı, bunun yerine mart ayında yapılması planlanan seçimlere kadar Katar’ın başkenti Doha merkezli bir idari komite tarafından yönetileceği iddia edildi.

Eski Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da suikaste uğramasının ardından kurulan komitenin geçici olarak grubun liderliğini devralacağı belirtildi.

Hamas'ın yeni liderliği belli oldu; Yahya Sinvar'ın ardından örgütü "komite" yönetecek

Yahya Sinvar

KOMİTEDE KİMLER VAR?

Görevi “savaş ile istisnai koşullar sırasında ve gelecekte grubun planlarını yönetmek" ve "stratejik kararlar almak" olan komitenin, Gazze Temsilcisi Halil el-Hayya, Batı Şeria Temsilcisi Zaher Caberin, Yurtdışındaki Filistinliler Temsilcisi Halid Meşal, Şura Danışma Konseyi Başkanı Muhammed Derviş ve güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan siyasi büro sekreterinden oluştuğu öğrenildi.

Komitenin tüm üyelerinin Katar'da olduğu kaydedilirken, ismi kamuoyuna açıklanmamak üzere temsili bir lider belirleme ancak Hamas’ı idari komite aracılığıyla yönetme seçeneğinin de masada olduğu ifade edildi.

Hamas'ın yeni liderliği belli oldu; Yahya Sinvar'ın ardından örgütü "komite" yönetecek ile ilgili etiketler Hamas Yahya Sinvar İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Suriye'de sokak ortasına füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var!

Suriye'nin başkenti Şam'da bir araca düzenlenen füze saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.