Hamas'tan müzakerelere ilişkin ABD, Katar ve Mısır'a sert tepki: Hayal satıyorlar!

Hamas'ın üst düzey yetkilisi, dün sona eren Gazze'de ateşkes müzakerelerinin ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Mısır ve Katar tarafından yapılan açıklamalara tepki göstererek, hiçbir ilerleme kaydedilmediğini ve arabulucuların 'hayal sattığını' belirtti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Mısır ve Katar arabuluculuğunda Perşembe günü başlayan ve dün sona eren Gazze Şeridi’nde ateşkes müzakerelerinin ardından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

BIDEN YALAN MI SÖYLÜYOR?

Arabulucu ülkelerin görüşmeler sonunda yaptığı "iyimser" açıklamalar ile ABD Başkanı Joe Biden’in yaptığı "anlaşmaya hiç olmadığımız kadar yakınız" açıklaması Hamas tarafından kabul görmüyor.

MÜZAKERELERDE İLERLEME KAYDEDİLDİĞİNE DAİR BEYANLAR "YANILSAMA"

İsmi açıklanmayan Hamas’ın üst düzey bir yetkilisi BBC’ye yaptığı açıklamada, müzakereler sonunda ateşkes anlaşmasında ilerleme kaydedildiği yönündeki görüşleri "yanılsama" olarak nitelendirdi.

"ARABULUCULARDAN ALDIĞIMIZ BİLGİLER HAYAL KIRIKLIĞINA NEDEN OLDU"

Müzakerelere ilişkin konuşan yetkili, arabulucuların "hayal sattığını" vurgulayarak, "Arabuluculardan aldığımız bilgiler hayal kırıklığına neden oldu. Hiçbir ilerleme kaydedilmedi." ifadelerini kullandı.

Hamas'tan müzakerelere ilişkin ABD, Katar ve Mısır'a sert tepki: Hayal satıyorlar! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Gazze Savaş soykırım Katar Mısır ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.