Hangi belediye başkanları KHK’lı? Kim belediye başkanı olamadı? Tam liste!

Hangi belediye başkanları KHK’lı? Bültenlere düşen son dakika ile KHK ile ihraç edilen belediye başkanlarına YSK tarafından mazbata verilmeyecek. Mazbata verilmeyen belediye başkanlarının yerine, kendisinden sonra daha fazla oy alan aday başkan olarak kabul edilecek. Kararın açıklanmasının ardından hangi başkanların mazbata alamayacağı araştırılmaya başlandı. İşte Hangi belediye başkanları KHK’lı? Kim belediye başkanı olamadı? Tam liste! Merak edilen detaylar haberimizde...

Hangi belediye başkanları KHK’lı? Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklama ile KHK'lı belediye başkanlarının mazbatası verilmeyeceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Belediye başkanlık mazbatasını alamayacak adayların yerine seçimde kendisinden daha çok oy alan aday başkan olarak kabul edilecek.Kararın açıklanmasının ardından hangi başkanların mazbata alamayacağı araştırılmaya başlandı. İşte Hangi belediye başkanları KHK’lı? Kim belediye başkanı olamadı? Tam liste! Merak edilen detaylar haberimizde...

Hangi belediye başkanları KHK’lı? Kim belediye başkanı olamadı? Tam liste!

Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen belediye başkanları ya da bir diğer adıyla meslekten ihraç edildikleri halde belediye başkan adayı olarak gösterildikten sonra yeterli oyu alan kişilere mazbata verilmeyecek.

Peki KHK ile ihraç edildikleri halde belediye başkan adayı seçilen başkanlar kimlerdir?

KHK ile ihraç edildikleri halde aday gösterilen isimler genellikle HDP'li adaylardan oluşuyor.

KHK'LI BELEDİYE BAŞKANLARI LİSTESİ

HDP'nin Siirt Belediye Başkan Adayı Berivan Helen Işık

HDP'nin Diyarbakır Bağlar adayı Zeyyat Ceylan

HDP Kars İli Digor İlçesi Dağpınar beldesi adayı Abubekir Erkmen

HDP'Lİ AHMET TÜRK'ÜN DURUMU

HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk de KHK ile belediye başkanlığından ihraç edilen isimler arasındaydı. Ancak Ahmet Türk'ün bu karardan etkilenip etkilenmediği henüz belli değil.

Hangi belediye başkanları KHK’lı? Kim belediye başkanı olamadı? Tam liste! ile ilgili etiketler YSK Diyarbakır
GÜNÜN VİDEOSU

Çaykur Rizespor taraftarları, Alanyaspor maçının ardından takımlarını saha kenarında sorguya çekti!

Süper Lig'in 7. hafta maçında Çaykur Rizespor, deplasmanda Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Müsabaka sonrası Mavi-Yeşilliler'in, taraftarları takımın kötü gidişatından dolayı oyunculara tepkilerine dile getirdiler.