Harem Otogarı nereye taşınacak?

İstanbul Anadolu Yakası'na hizmet veren Harem Otogarı nereye taşınacak? Neden taşınıyor? Vatandaşlarımızın merak ettiği soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. İstanbul'da 1970 yılında hizmete giren Harem Otogarı tarihe karışıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu olacak araziye kurulacak yeni otogar projesinin ayrıntılarına ulaşıldı 23 peronlu ve 200 otopark kapasiteli otogar yıl sonuna tamamlanacak. Peki, Harem Otogarı nereye taşınacak? Neden taşınıyor? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Harem Otogarı nereye taşınacak? İstanbul'da 1970 yılında hizmete giren Harem Otogarı tarihe karışıyor. Yeni otogarda 23 adet otobüs peronu ve araçlar için 200 kapasiteli otopark bulunacak. Projede ayrıca, yolcu bekleme salonları ile ulaşım kolaylığı için otobüs ve taksi durakları yer alacak. Peki, Harem Otogarı nereye taşınacak? Neden taşınıyor? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Harem_Otogar_nereye_tasnacak_Neden_tasnyorsfa

HAREM OTOGARI TAŞINIYOR

İstanbul'da 1970 yılında hizmete giren Harem Otogarı tarihe karışıyor. Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergahının şehirlerarası otobüsler için zorunlu hale gelmesi üzerine işlevini yitiren, aynı zamanda Haydarpaşa Port Projesi kapsamında kalan Harem Otogarı, Pendik Kurtköy’de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2 kilometre uzağındaki 64 bin metrekarelik yeni yerine taşınacak.

Harem_Otogar_nereye_tasnacak_Neden_tasnyorfsf

HAREM OTOGARI NEREYE TAŞINIYOR?

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; Şehirlerarası otobüslerin güzergahına kolay erişim sağlamak üzere planlanan Kurtköy Otogarı’nın yapımına ilişkin plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bu ay oy çokluğuyla geçerken, projenin ayrıntılarına ulaşıldı. Haziran ayında inşaatına başlanması planlanan yeni otogarın bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. Yeni otogarda 23 adet otobüs peronu ve araçlar için 200 kapasiteli otopark bulunacak. Projede ayrıca, yolcu bekleme salonları ile ulaşım kolaylığı için otobüs ve taksi durakları yer alacak.

OTOGAR NEDİR?

Otogar (Otobüs terminali), şehirler arası çalışan otobüslerin yolcularını aldıkları ve indirdikleri yer.

Ankara'da AŞTİ, İstanbul'da Harem ve Esenler Otogarı, Bursa'da Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali Türkiye'deki büyük otogarlara verilebilecek örnekler arasındadır.

Şehirden otobüs terminaline ulaşmak isteyen yolcular için, veya otobüs terminaline başka şehirden intikal eden yolcuların şehir içine ulaşımlarını sağlamak için genelde ya otobüs firmalarının servisleri ya da terminalin kendi servisleri veya belediyeye ait toplu taşıma araçları mevcuttur.

BÜYÜK İSTANBUL OTOGARI

Büyük İstanbul Otogarı ya da İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, Bayrampaşa ilçe sınırları içerisinde olmasına karşın, Esenler ilçe merkezine çok yakın olması dolayısıyla halk arasında Esenler Otogarı olarak da anılan, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan şehirlerarası otobüs terminali.

1980'li yıllarda Topkapı'da bulunan İstanbul Trakya Otogarı'nın yetersiz gelmesi üzerine, 1987 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş arasında imzalanan anlaşmayla yapımına başlanmış, 1994 yılında hizmete girmiştir. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük, dünyanın en büyük 3. otogarı konumundadır. Şu anda, Büyük İstanbul Otogarı'nda 168 yazıhanede 324 otobüs firması bulunmaktadır.

Ayrıca otogar sınırları içerisinde, değişik mimarisi ile dikkat çeken Cumhuriyet Camii bulunmaktadır.

Otogarın adı, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşların anısına "İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı" olarak değiştirilmiştir.

Harem_Otogar_nereye_tasnacak_Neden_tasnyorsASD

İSTANBUL

İstanbul, Türkiye'de yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biri. Ülkenin en kalabalık, ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir. Şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa'da birinci, dünyada ise Lagos'tan sonra altıncı sırada yer almaktadır.

İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehir olup, Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası, Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarımada üzerinde kurulan İstanbul'un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle 4 defa genişletilen şehrin 39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 40 belediye bulunmaktadır.

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, 330-395 yılları arasında Roma İmparatorluğu, 395-1204 ile 1261-1453 yılları arasında Bizans İmparatorluğu, 1204-1261 arasında Latin İmparatorluğu ve son olarak 1453-1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptı. Ayrıca İstanbul, Hilâfetin Osmanlı İmparatorluğu'na geçtiği 1517'den kaldırıldığı 1924'e kadar İslam'ın da merkezi oldu.

Son yıllarda birbiri ardına ortaya çıkartılan arkeolojik bulgularla insanlık tarihine ilişkin önemli bilgiler elde edilmiştir. Yarımburgaz Mağarası'ndan çıkarılan taş aletlerle, ilkel insan izlerinin 400.000 yıl öncesine dayandığı ortaya çıkmıştır. Anadolu Yakası'nda yürütülen kazı çalışmaları ve bunlara bağlı araştırmalar, şehirde tarım ve hayvancılığa dayalı ilk yerleşik insan topluluğunun MÖ 5500'lere tarihlenen Fikirtepe Kültürü olduğunu göstermiştir. Bu arkeolojik bulgular yalnızca İstanbul'un değil, tüm Marmara Bölgesi'nin en eski insan izleridir. İstanbul sınırları içinde kent bazında ilk yerleşimler ise Anadolu Yakası'nda Kalkedon; Avrupa Yakası'nda Byzantion'dur. Cumhuriyet dönemi öncesinde egemenliği altında olduğu devletlere yüzlerce yıl başkentlik yapan İstanbul, 13 Ekim 1923 tarihinde başkentin Ankara'ya taşınmasıyla bu özelliğini yitirmiş; ancak ülkenin ticaret, sanayi, ulaşım, turizm, eğitim, kültür ve sanat merkezi olma özelliğini sürdüregelmiştir.

Karadeniz ile Marmara Denizi'ni bağlayan ve Asya ile Avrupa'yı ayıran İstanbul Boğazı'na ev sahipliği yapması nedeniyle, İstanbul'un jeopolitik önemi oldukça yüksektir. Bugün tamamına yakını doldurulmuş olan ya da kaybolan doğal limanları vardır. Bu özellikleri yüzünden bölge toprakları üzerinde uzun süreli egemenlik anlaşmazlıkları ve savaşlar yaşanmıştır. Başlıca akarsular Riva, Kâğıthane ve Alibey dereleridir. İl toprakları az engebelidir ve en yüksek noktası Kartal ilçesindeki Aydos Tepesi'dir. İldeki başlıca doğal göller Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Durusu gölleridir. İl ve yakın çevresinde, Karadeniz ile Akdeniz makro iklimleri arasında geçiş özellikleri görülür. Hava sıcaklıkları ve yağış ortalamaları düzensiz; bitki örtüsü dengesizdir.

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.