Hasan Çetinkaya kimdir? Fenerbahçeden neden atıldı?
Fenerbahçe, Aziz Yıldırım döneminde idari menajerlik görevine getirilen Hasan Çetinkaya ile çalışmama kararı aldı. Çetinkaya'nın neden görevden alındığı ve yerine kimin getirileceği merak konusu. En son Türkiye Futbol Federasyonu'nda çalışan Onur Başar, büyük ihtimalle Fenerbahçe'nin yeni idari menajeri olacak. Peki Hasan Çetinkaya kimdir? Fenerbahçe'den neden atıldı? Detaylar haberimizde...
Fenerbahçe idari menajeri Hasan Çetinkaya görevinden alındı! Çetinkaya ile yolların ayrılması İle birlikte vatandaşlarHasan Çetinkaya'nın yaşamını raştırmaya başladı. Günün aranan soruları arasında yer alan konuyu sizler için araştırdık. Peki Hasan Çetinkaya kimdir? Fenerbahçe'den neden atıldı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
1981 yılında Eskişehir‘de dünyaya gelen Hasan Çetinkaya Hacettepe Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümü mezunudur.
Fransa‘da Metz takımının alt yapısında futbola başlamış, 1994 ve 2003 yılları arasında Gençlerbirliği takımında forma giymiştir.
Futbol kariyerinin ardından menajer olarak spor dünyasındaki yerini sürdüren Hasan Çetinkaya 2003 ve 2007 yılları arasında Gençlerbirliği Genel Menajerliği, 2007 ve 2008 yılları arasında Gaziantepspor, 2008 ve 2009 yılları arasında ise Ankaraspor Sportif Direktörlük görevini üstlenmiştir.
GÖREVDEN NEDEN ALINDI? YERİNE KİM GELECEK?
Aziz Yıldırım döneminde idari menajerlik görevini üstlenen Hasan Çetin Kaya ile yollar ayrıldı.
Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe'de idari menajerlik görevini üstlenen Çetinkaya, Ali Koç'un başkanlığa seçilmesinden sonra sarı-lacivertli kulüpten gönderildi.
Sportif direktörlük görevine getirilen Comolli'nin Çetinkaya ile iyi bir ilişki içerisinde olmasına rağmen Başkan Koç ve ekibinin Çetinkaya ile yola devam etmek istemediği ve bu yüzden Çetinkaya'nın iş akdinin feshedildiği öğrenildi.
Eski başkan Aziz Yıldırım döneminde kulübün en önemli figürlerinden biri olan Çetinkaya'nın yerine gelecek isim de belli oldu.
En son Türkiye Futbol Federasyonu'nda çalışan Onur Başar, büyük ihtimalle Fenerbahçe'nin yeni idari menajeri olacak.
FENERBAHÇE
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kuruluş yılı, kulüp tarafından resmi olan 1907 tarihi yerine Black Stockings FC isimli futbol kulübünün kuruluş tarihi yani 1899 yılı kabul edilir.
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kuruluş yılı, kulüp tarafından resmi olan 1907 tarihi yerine Black Stockings FC isimli futbol kulübünün kuruluş tarihi yani 1899 yılı kabul edilir. Çünkü Black Stockings FC isimli futbol kulübünü 1899 yılında kurulmasına öncülük yapan gençler ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ileriki yıllarda kuracak olan gençlerin çoğu aynı kişilerdir. Dolayısıyla Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kuruluşu gayri resmi olarak 1899 yılında gerçekleşmiştir. Daha sonra kapanan Black Stockings FC kulübünün yerine 1902 yılında Kadıköy Futbol Kulübü kurulmuştur. Bu kulüp de yine kapanmak zorunda kalmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü, 2 kez kapatılmak zorunda kaldığı için faaliyetlerine, ancak resmi kuruluş tarihi olan 1907 yılında geçebilmiştir.
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kurucuları ise Nurizade Ziya Bey, Ayetullah Bey ve Necip Bey’dir. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kurulmuştur. Fenerbahçe Futbol Kulübü’nün ilk yönetim kurulu: Başkan Ziya Bey, Genel Sekreter Ayetullah Bey, Genel Kaptan ve Veznedar Necip Bey’dir. Kulübün adı oturdukları semtten esinlenerek Fenerbahçe yapılmıştır. Formalarındaki renkleri ise Fenerbahçe’deki papatyanın renklerinden yani sarı ile beyazdan oluşması kararlaştırılmıştır.
1909 yılında kulübün adı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak değiştirilmiştir. Renkleri ise sarı ve beyaz yerine takımın bugünkü rengi olan sarı ve laciverte çevrilmiştir. İstanbul Futbol Ligi'ne 1909-1910 sezonunda katılmıştır ve 17 Ocak 1909 tarihinde Galatasaray Lisesi öğrencilerinin takımı ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında maç oynanmıştır. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri arasındaki ezeli rekabet ilk defa bu maç ile başlamıştır.
1910 yılında Kuşdili Kulübü, Fenerbahçe’ye katılımı ile beraber Fenerbahçe’nin bünyesine kürek, avcılık, kriket ve tenis sporları da geçmiştir. Kadrosunda gençlerin varlığı Fenerbahçe’ye 1911-1912 liginde hiç yenilmeden şampiyonluk getirmiştir. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında çıkan anlaşmazlıklardan dolayı 1914-1915 yılında lig 2 ayrı kümeye ayrılmıştır. Gerçek İstanbul şampiyonunun belirlenmesi için İstanbul Ligi şampiyonu olan Fenerbahçe ile İstanbul Futbol Birliği Ligi'nin şampiyonu Galatasaray 11 Şubat 1916 günü İttihatspor adlı futbol kulübünün sahasında -bugünkü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu- karşılaşmışlardır. Bu maçı kazanan taraf ezeli rakibini 3-1 yenmeyi başaran Fenerbahçe olmuştur.
Kurtuluş Savaşı zamanında işgal kuvvetlerine mensup ülkelerin askeri takımlarıyla yapılan futbol maçları, İstanbul halkının büyük ilgisini çekmiştir. Fenerbahçe’nin işgal kuvvetlerinin takımları karşısında elde ettiği tüm galibiyetler, Türk halkı için moral kaynağı olmuştur. 1929-1930 yıllarında CHP tarafından düzenlenen turnuvada İstanbul Şildi, 10 yıl boyunca en çok şampiyon olan takıma verilecektir. 7 yıl düzenlenen bu turnuvada 4 kez şampiyon olan Fenerbahçe, İstanbul Şildi'ni kazanmıştır.