Hasta köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya götüren Buket Özgünlü tutuklandı

Şanlıurfa'da hasta olan 35 tane köpeği Ankara'ya götüren Buket Özgünlü tutuklandı. Kuduz olduğu iddia edilen köpeklerin kuduz olmadığı ortaya çıkmıştı. Kadının tutuklanması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Bazı sosyal medya kullanıcıları, "Tedavi için köpekleri Ankara'ya götürmek neden suç olsun?" yorumlarında bulundu. İşte haberin detayları...

Şanlıurfa'da hasta olan 35 tane köpeği Ankara'ya götüren Buket Özgünlü tutuklandı.

Hasta köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya götüren Buket Özgünlü tutuklandı

Buket Özgünlü, sosyal medya hesabından yayınladığı videosunda, Siverek'teki barınaktan 35 köpek ve 3 yasaklı ırkı alıp, Ankara'ya yola çıktığını söyleyerek, "Barınaktaki köpeklerin hepsi hasta. Hiçbiri kısır değil. Kısırlaştırmama nedenleri de kuduz varmış, 3-4 tane kuduz çıkmış. Bunlar da o nedenle kısırlaştırma yapamıyorlarmış. Bebekler doğmuş, hepsi hasta, ne ararsanız var. Şu anda 35'e yakın sokak hayvanı aldık, aracımıza yükledik, 3 de yasaklı ırk, hastaydı, onlar da aracımıza yüklendi. Ankara'ya doğru yola çıktık. Kliniklere giriş yapıp, kısırlaştırılıp, tedavileri olacak" dedi.

KÖPEKLERİN KUDUZ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Buket Özgünlü'nün kurduğu Ankara Patiliköy Köpek Barınağı'na ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Dün Şanlıurfa’dan Ankara'ya getirilen, testlerinde gençlik hastalığı olduğu öğrenilen canlar şu an büyükşehir barınağında karantinada. Süt tozu beslenenler var. Serum alanlar var. Kuduz söz konusu bile değil. Yarın detaylı bilgi aktarımı yapacağız. İçlerinde çok hasta olanlar var. Dileriz hayata tutunurlar" denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Valiliği sosyal medyadaki iddialar üzerine soruşturma başlattı. Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, valiliğimizce, kolluk kuvvetlerimiz ve tarım il müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

BUKET ÖZGÜNLÜ TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Buket Özgünlü tutuklandı.

Tutuklanma üzerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Bazı sosyal medya kullanıcıları "Susmayın, haksızlık karşında susmayın" derken bazı sosyal medya kullanıcıları ise "Tedavi için köpekleri Ankara'ya götürmek neden suç olsun?" yorumlarında bulundu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasta köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya götüren Buket Özgünlü tutuklandı ile ilgili etiketler Ankara Şanlıurfa köpek Kuduz
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.