Hastane katliamı sonrası ilk cuma... TRT Haber muhabiri Kubbetü's Sahra'da gözyaşlarına boğuldu...
TRT Haber muhabiri Kubbetü’s Sahra'da son durumu aktarırken gözyaşlarına boğuldu.
İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinliler normal zamanlarda cuma namazını kılmak için Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya ve Kubbetü's Sahra'ya akın ederdi.
Ancak İsrail, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelmek isteyen Filistinlilere yaş kısıtlaması getirdi.
Kubbetü’s Sahra’da İsrail'in 500'den fazla sivili katlettiği saldırının ardından ilk cuma namazı kılındı.
TRT HABER MUHABİRİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Kubbetü's Sahra'da son durumu aktarmak için naklen yayın yapılan TRT Haber'de duygulandıran anlar yaşandı.
TRT Haber muhabiri Kubbetü's Sahra'da izlenimlerini aktarırken gözyaşlarına boğuldu.
MESCİD-İ AKSA VE KUBBETÜ'S SAHRA ARASINDAKİ FARK
Mescid-i Aksa ve Kubbet-us Sahra, karşılıklı olarak aynı avluda yer alırlar.
Kubbet-us Sahra’nın çok görkemli bir yapı olması ve Mescid-i Aksa’nın daha çok bilinmesi genelde iki yapının karıştırılmasına neden olmaktadır.
İki yapıyı birbirinden ayırmak çok kolaydır. Altın renkli kubbesi olan ve son derece görkemli bir yapı olarak görülen yapı Kubbet-us Sahra’dır.
Mescid-i Aksa ise taş kubbeye sahiptir. Aslında Mescid-i Aksa ile Harem-i Şerif aynı şeydir.
Taş kubbeli yapının ismi ise Hz. Muhammed'in Burak’ı kapısına bağladığı mescid olan Burak Mescididir. Fakat bugün genel olarak bu cami için Mescid-i Aksa, alanın tamamı içinse Harem-i Şerif ismi kullanılmaktadır.
Kubbet-us Sahra’nın içinde Hacer-i Muallak Taşı yer almaktadır. Bu taş, Kubbet-us Sahra’nın görkemli kubbesinin altında tam ortada yer alır. On bir basamak kullanılarak kayanın içine kadar inilebilir. 1,5 metre yüksekliğindeki kayanın içi boştur. İç kısımdan tavana bakıldığında taş, havada asılı duruyor gibi gözüktüğü için “havada asılı duran taş” ismini almıştır.