Hayatı filmlere ve dizilere konu olan O.J. Simpson serbest bırakıldı!

Ünlü Amerikan futbolu oyuncusu O.J. Simpson (70), silahlı soygun suçundan yattığı cezaevinden şartlı olarak tahliye edildi. Simpson daha önce de eşinin öldürmekle suçlanmış ancak tahliye edilmişti... Peki işlediği ve işlediği öne sürülen suçlarla yıllarca dünya gündemine oturan O.J. Simpson kimdir? İşte yanıtı...

ABD'de silahlı soygundan mahkum olan ve 9 yıl cezaevinde yatan eski Amerikan futbolu efsanesi ve Hollywood yıldızı O.J. Simpson tahliye edildi.

Nevada devlet hapishaneleri sözcüsü Brooke Keast, 70 yaşındaki Simpson'un bu sabah serbest bırakıldığını ve 5 yıl süresince şartlı tahliye gözetiminde olacağını açıkladı.

Simpson, şartlı tahliye heyetine Florida'da yaşamak istediğini bildirdi.

Hayatı ABD'de film ve belgesellere de konu olan O.J. Simpson,Simpson, 2007 yılında bir otel odasını basarak binlerce dolarlık spor koleksiyonu çalmaktan suçlu bulunmuş, 9 yılı kesin toplam 33 yıl hüküm giymişti.

ŞARTLI TAHLİYE EDİLDİ

Simpson, 9 yılını doldurduktan sonra şartlı tahliye komisyonunun karşısına çıktı.

Komisyon, topluma zararlı olmayacağını, ailesi ve arkadaşlarının arasına dönmek istediğini belirten O.J.Simpson için şartlı tahliye kararı verdi. Simpson bugün Nevada'daki hapishaneden salıverildi.

fewrlfkrgg

EŞİNİ ÖLDÜRMEKLE SUÇLANDI, TARTIŞMALI ŞEKİLDE BERAAT ETTİ

ABD'nin en meşhur Amerikan futbolu oyuncularından Simpson, 1994 yılında eski eşi Nicole Brown Simpson ve onun arkadaşı Ron Goldman'ı öldürme suçlamasıyla tutuklanmış ancak cinayetleri işlediğine ilişkin yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraat etmişti.

fwefkweg

Simpson'ın cinayetleri işlediğine ilişkin ABD ve dünya kamuoyunda genel bir kanı oluşmuş bu nedenle beraat kararı halkın büyük tepkisini çekmişti.

O.J. SIMPSON KİMDİR?

Simpson'ın bu davadaki yargı süreci geçtiğimiz aylarda "American Crime Story" dizisine de konu oldu. Dizi büyük başarı kazandı.

Aktörlük ve spor yorumculuğu da yapan Simpson, 2007 yılında Las Vegas'ta bir otele silahlı soygun düzenleme ve adam kaçırma suçlarından 33 yıla mahkum edilmişti.

* Tarihi O. J. Simpson cinayet davası

O. J. Simpson cinayet davası (resmi adıyla People of the State of California v. Orenthal James Simpson) Kaliforniya'da bulunan Los Angeles County Yüksek Mahkemesi'nde karara bağlanmış ceza davasıdır. Davada eski Amerikan futbolu yıldızı ve aktör O. J. Simpson, eski eşi Nicole Brown Simpson'ı ve garson Ronald Lyle Goldman'ı 1994'ün Haziran ayında öldürdüğü iddiasıyla yargılanmıştır. Dava 9 Kasım 1994'de juri üyelerinin yemini ve 24 Ocak 1995'de giriş beyanları ile başlamış ve 3 Ekim 1995'de kararın açıklanması ile sona ermiştir. Dava, Amerikan tarihinin en medyatik ceza davası olarak kabul edilmektedir. 8 aydan fazla süren yargılamanın sonucunda Simpson beraat etmiştir.

Simpson, kendisini davada kendisini savunması için kamuoyunda iyi tanınan avukatlarla anlaşmıştır. Savunma ekibinin liderliğini Robert Shapiro ve sonradan Johnnie Cochran üstlenmiş ve ekipte F. Lee Bailey, Alan Dershowitz, Robert Kardashian, Gerald Uelmen, John Yahoe ve Carl E. Douglas'ın yanı sıra DNA kanıtlarında uzmanlaşan Barry Scheck ve Peter Neufeld bulunmuştur. Los Angeles County ellerinde mahkumiyet için yeterli delilin bulunduğunu düşünse de Cochran, o dönemde davalarda yeni bir delil türü olan DNA delilleri -laboratuvar bilimcilerin ve teknisyenlerin bozduğu iddia edilen kan örneği delili de dahil- ile diğer adli deliller hakkında juride şüphe uyandırmayı başarmıştır. Cochran ve savunma ekibi ayrıca Los Angeles Polis Departmanı'nın görevini kötüye kullandığını da ileri sürmüştür. Simpson'ın ünü ve uzun televizyon yayınları "yüzyılın davası" olduğu iddia edilen yargılamaya olan ilgiyi artırmıştır. Ceza yargılaması sonunda yapılan ulusal anketler beyaz ve siyahi Amerikalılar arasında Simpson'ın masumiyeti hakkında önemli görüş ayrılıkları bulunduğunu ortaya koymuştur.

Yargılama sonrasında Brown ve Goldman aileleri Simpson'a karşı toplamda 33.5 milyon dolar değerinde tazminat davası açmıştır. 4 Şubat 1997'de juri oybirliği ile Ron Goldman'ın ihmal sonucu ölümü ve Brown'ın öldürülmesi sonucu ortaya çıkan zararlardan Simpson'ı sorumlu tutmaya yetecek delilin bulunduğuna karar vermiştir. 21 Şubat 2008'de Simpson'a karşı yapılan tazminat konusunda kararın yenilenmesi talebini Los Angeles mahkemesi kabul etmiştir. Simpson'ın 33.5 milyon dolarlık tazminat sorumluluğu bu karar sonucunda devam etmektedir.

Hayatı filmlere ve dizilere konu olan O.J. Simpson serbest bırakıldı! ile ilgili etiketler cinayet Soygun hapis katil o.j simpson nicole brown simpson amerikan futbolu american crime story
GÜNÜN VİDEOSU

Adana'da korkunç olay! Kontrolden çıkan araç köprüden göle uçtu... Bir aile yok oldu!

Adana'da göle düşen otomobilden anne, baba ve 13 yaşındaki Mete Aydoğmuş’un da cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce 16 yaşındaki Batuhan Aydoğmuş’un da cenazesi çıkartılmıştı. Bu sırada ailenin yakınları gözyaşlarına boğulup feryat etti. Cenazeler ilk incelemenin ardından otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.