Her şeyi biliyor ve susuyor! Cinayetin kara kutusu anne Yüksel Güran

Narin Güran soruşturmasında cinayetin nasıl ve nerede işlendiğine dair çalışmalar sürüyor. Savcılık yetkililerinin baş şüpheli Salim Güran ile beraber abi Enes Güran ve anne Yüksel Güran üzerine yoğunlaştığı öğrenildi. Araştırmalar ve iddialara göre, cinayetin kara kutusu anne Yüksel Güran’ın her şeyi bildiği ancak çok kararlı bir şekilde sustuğu ifade edildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Talihsiz Narin Güran cinayeti hala bir çok konuda esrarengizliğini koruyor. Türkiye’yi ayağa kaldıran cinayetin tüm detaylarının ortaya çıkarılması için soruşturma sürüyor.

ANNE GÜRAN ZAMAN ZAMAN GÖZYAŞLARI İLE KIZI NARIN’IN BULUNMASINI İSTİYORDU

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta Kur’an kursu dönüşü ortadan kaybolan Narin günlerce aranmıştı. Aramaların 19’uncu günü olan 8 Eylül’de Narin Güran’ın cesedi şeker çuvalına konulan konulmuş, taşlarla ağırlık yapılarak dereye batırılmış halde bulunmuştu. Narin’in kaybolmasından bulunmasına kadar anne Yüksel Güran zaman zaman ağlayarak gazetecilere kızının çok zeki olduğunu ve okumayı sevdiğini söyledi.

Yakında akrabalarının düğünü olduğunu ve bu nedenle kızının düğünde giymek için kendisinden gelinlik almasını istediğini ifade eden Güran, "Bırakmadılar kızım gelinlik giysin. Tek kızımdı. Acım çok büyük. Başka Narinler kaybolmasın, başka anneler ağlamasın. Ne isterseniz vermeye hazırım, yeter ki kızımı bana verin, onu bir yere bırakın. Kızımın cesedini bile görsem şükredeceğim, ama kızım yok” ifadelerini kullandı.

“EVE GELDİĞİNİ GÖRMEDİM. BEN UYURKEN ÇIKMIŞ OLABİLİR.”

Kızının bulunmasını isteyen Güran, kızının kaybolduğu gün öğle yemeğinde kendisinden patates kızartması istediğini ve yemekten sonra Kur'an kursuna gittiğini anımsattı. Güran, kızının akşama doğru amcasının evinde çocuklarla oynadığını düşündüğünü, sorduklarında kızının orada olmadığını öğrendiklerini, bunun üzerine evladını aramaya başladıklarını kaydetti.

Aramalarına rağmen çocuğunu bulamadığını dile getiren Güran, "Narin 15.00 civarı eve dönüyor. Eve geldiğini görmedim,belki ben içeride uyurken gelip çıkmış olabilir, ama eve hiçbir eşya bırakmamış” dedi.

SORUŞTURMADA KARA KUTU NARİN’İN ANNESİ YÜKSEL GÜRAN

Öte yandan, Narin Güran soruşturmasında cinayetin zanlı ile zanlıları, nasıl ve nerede işlendiğine dair çalışmalar sürüyor. Diyarbakır Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma ile araştırmada tüm şüphelerin baş şüpheli muhtar Salim Güran ile beraber abi Enes Güran ve anne Yüksel Güran üzerine yoğunlaştığı öğrenildi.

Araştırmalar ve iddialara göre, cinayetin kara kutusu anne Yüksel Güran’ın her şeyi bildiği ancak çok kararlı bir şekilde sustuğu ifade edildi. Anne Güran’ın muhtar Salim Güran gibi cep telefonundaki bazı görüşmeler ile mesajları sildiği iddia edilmişti. Yine soruşturma sırasında anne Güran’ın jandarma istihbaratı tarafından tüm konuşmalarının, görüşmelerinin ve hareketlerinin izlendiği kaydedildi.

Anne Güran’ın özellikle gözaltına alındıktan sonra hiç kimse ile tek kelime konuşmadığı, kaşlarını çatmış halde bir surat ifadesi takınmış olduğu, üzgün bir halde duruşunu da hiç bozmadan saatlerce ifade sırasını beklediği bildirildi.

 

Her şeyi biliyor ve susuyor! Cinayetin kara kutusu anne Yüksel Güran ile ilgili etiketler Narin Güran
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan program sonrası pastane ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödül programı sonrası Ankara'da bir pastaneyi ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.