Hindistan uçağına bomba ihbarı! Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı

Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'nın Münih kentine havalanan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağında bomba olduğu yönünde ihbar alındı. Uçak Erzurum Havalimanı’na indi.

 Hindistan'a ait Air Vistara firmasına ait Hindistan-Almanya seferini yapan yolcu uçağı, yapılan bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Erzurum Valisi Çiftçi, saat 21.00'e kadar havalimanına inişlere kapatıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise "Bugün, Vistara Havayolları’na ait VTI027 sefer sayılı Mumbai-Frankfurt uçuşunu yapan yolcu uçağının tuvaletinde “Uçakta bomba olduğu” yazılı bir kağıt bulunmuş ve bu ihbar üzerine uçak 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanımıza acil iniş yapmıştır" dedi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde:

"234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde uçaktan indirilmiştir. 2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile uçak içerisinde arama işlemleri devam etmektedir. Havaalanında AFAD, İtfaiye, Sağlık, Emniyet, UMKE ve DHMİ Ekipleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Erzurum Havaalanımıza saat 21:00’a kadar acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara izin verilmemektedir."

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ VAR

AiR Vistara uçağına yapılan bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı'ndan kalkış yapacak uçaklara da izin verilmedi. Uçak, aprona gelerek, yolcularını tahliye etmeye başlarken, havalimanında yoğun güvenlik tedbirleri alındı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları havalimanına sevk edildi.

Hindistan uçağına bomba ihbarı! Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum hava sahasının uçuşlara kapatıldığını, uçağa bomba imha ekiplerinin girdiğini ve arama yapıldığını açıkladı.

Bomba uzmanlarının uçağa girdiğini ve uçakta arama yapıldığını söyleyen Çiftçi, "Havada bomba ihbarı yapınca Vistara Hava Yolu'na ait olan uçak ilk önce Ordu Havaalanı'na inmek istiyor. Fakat orada da bir tadilat çalışması olduğundan dolayı Trabzon'a yönlendiriyorlar. Orada da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı Erzurum'a inişlerini veriliyor. Şu an ekipler sahada, valizleri arıyor. AFAD ekipleri, yolcuları güvenli şekilde tahliye etti. Emniyet, polis özel harekat, tüm ekiplerimiz sahada. Bütün ekiplerimiz, uçağın içinde ve etrafında güvenlik önlemini aldılar. Erzurum hava sahası uçuşa kapatıldı" açıklamasını yaptı.

600 kişi kapasiteli olan uçakta 247 yolcu bulunuyor. Pilotun talebi doğrultusunda bütün yolcular uçaktan indirildi.

Hindistan uçağına bomba ihbarı! Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı - Resim : 2

BAKAN URALOĞLU: ŞU AN İÇİN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Olaya ilişkin bir açıklama da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

X hesabından paylaşımda bulunan Bakan Uraloğlu, uçaktaki arama çalışmalarının devam ettiğini ancak şimdiye kadar olumsuz bir duruma rastlanmadığını belirtti.

Bakan Uraloğlu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'nın Frankfurt kentine gitmek üzere havalanan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Türk Hava sahasında iken yapılan bomba ihbarı üzerine saat 15:38’de acil durum çağrısında bulunmuştur.

Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon sağlanarak güvenlik önlemlerinin de alınması ile uçağın saat 16:38’de Erzurum Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişi gerçekleştirilmiştir.

237 yolcu ve 14 mürettebat sorunsuz bir şekilde tahliye edilmiş olup, uçaktaki arama arala çalışmaları devam etmektedir.

İlk etapta yapılan incelemeler neticesinde yolcu ve mürettebatta herhangi bir olumsuz bir durum tespit edilmemiştir.

Erzurum Havalimanı güvenlik nedeniyle saat 21.00’a kadar notamlanarak trafiğe kapatılmıştır.

Gerekli tahkikatların ardından gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

VİSTARA HAVA YOLLARINDAN AÇIKLAMA

Vistara Hava Yolları da acil inişe ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bombay- Frankfurt (BOM-FRA) sefer sayılı UK27 sefer sayılı uçuş, güvenlik nedeniyle Türkiye'ye (Erzurum havalimanı) yönlendirildi ve saat 17.05'te güvenli bir şekilde indi" denildi.

Hindistan uçağına bomba ihbarı! Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı ile ilgili etiketler Hindistan Almanya uçak Erzurum bomba
GÜNÜN VİDEOSU

İşgalci İsrail şimdi de ilkokula saldırdı! Öğrenci ve öğretmenleri öldüresiye dövdüler...

Batı Şeria'daki bir ilkokulu ellerinde sopalarla basan işgalci İsrailliler, öğrenci ve öğretmenleri darbetti. Saldırıda 7 kişi yaralandı.