Hizbullah lideri Hasan Nasrallah duyurdu: İsrail'e operasyonun adı Erbain operasyonu!

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'e yönelik misillemenin ilk aşamasının tamamlandığını duyurdu. Nasrallah, Operasyonun adı Erbain operasyonu, İsrailin Glilot Askeri İstihbarat Üssünü hedef aldık." dedi.

İsrail'in kuzeyindeki tansiyon her geçen gün artıyor. Karşılıklı saldırılar dün geceden beri devam ediyor. İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'a bu sabah düzenledikleri saldırılara işaret ederek, "Kim bize zarar verirse biz de ona veririz." dedi ve İsrail ordusuna "tehdidi" ortadan kaldırması talimatı verdiklerini belirtti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise 18:00'de bir konuşma yaptı. Hizbullah İsrail'e yönelik misillemenin ilk aşamasının tamamlandığını duyuran Nasrallah, İsrail askeri üsleri ve kışlalarının hedef alındığını açıkladı.

Nasrallah'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

''Operasyonun adı Erbain operasyonu, hedefimiz İsraildeki siviller ya da altyapı değildi, askeri hedefleri vurmamız gerektiğine karar verdik. İsrailin Glilot Askeri İstihbarat Üssünü hedef aldık. Dünya Amerikalıların Netanyahu'yu Gazzeye yönelik saldırıyı durdurmaya zorlayabileceğini biliyor. İsraile saldırının erteleme nedenlerinden biri ateşkes görüşmeleriydi, İsraile saldırıları durdurması için fırsat vermek istedik.

İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Çok sayıda Lübnanlı sivili şehit etti. İsrail'e 340 roket fırlattık. Operasyonumuz başarıyla sonuçlandı. Onlar için istihbarat yenilgisiydi. Operasyonumuz planlandığı gibi sona ermiş oldu. Bu saldırının tekrarını gerçekleştireceğiz.''

"320 FÜZEYLE 11 ASKERİ NOKTA VURULDU"

Hizbullah tarafından gelen açıklamadaysa saldırıların geçen ay üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün öldürülmesine misilleme olarak düzenlendiği belirtildi. Saldırıların ilk aşamasının tamamlandığı kaydedildi.

Saldırılarda 320'den fazla Katyuşa roketiyle insansız hava araçlarının kullanıldığı ve İsrail'e ait 11 askeri noktanın vurulduğu açıklandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah duyurdu: İsrail'e operasyonun adı Erbain operasyonu! ile ilgili etiketler Hizbullah Lübnan İsrail Savaş Hasan Nasrallah
GÜNÜN VİDEOSU

Levent Gültekin'den İmamoğlu'na: Garip gurebaya yaptığın zamla kendine siyasi kariyer inşa ediyorsun

İstanbul'da suya yapılan fahiş zamlara tepki gösteren CHP yandaşı Levent Gültekin, "İstanbul’da yüksek su faturası ödüyoruz. Niye? Beyefendi en büyük icraat olarak kent lokantası açsın. Garip gurebanın suyuna ulaşımına zam yapıyorsun o parayla kendine siyasi kariyer inşa ediyorsun." dedi.