Hizbullah saldırısında, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldürüldü!

İsrail'de bir noktaya patlayıcı yüklü İHA'larla düzenlenen saldırıda 4'ünün durumu kritik 67 kişinin yaralandığı ifade edilerek, hava savunma sistemlerinin hava aracını tespit etmediği, bu nedenle saldırı alarmlarının çalmadığı da bildirildi. Öte yandan teyit edilemese de İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de saldırıda hayatını kaybettiği düşünülüyor.

İsrail'in günlük gazetesi Haaretz'in haberine göre, Hayfa'nın güneyindeki Kayserya kenti yakınlarındaki Binyamina bölgesine patlayıcı yüklü kamikaze tipi İHA isabet etti.

Hizbullah saldırısında, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldürüldü!

DEMİR KUBBE ÇARESİZ KALDI

İsrail ordusunun, Lübnan'dan ateşlendiğini öne sürdüğü İHA saldırısında, savunma sistemlerinin aracı tespit etmediği, saldırı alarmlarının çalmadığı kaydedildi.

Hizbullah saldırısında, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldürüldü! - Resim : 2

60'TAN FAZLA YARALI VAR

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin 4'ünün durumu kritik, 12'si orta ve ağır olmak üzere toplam 67 yaralıya müdahale ettiğini duyurdu.

Sosyal medyada, bölgeye çok sayıda ambulans ve helikopterin sevk edildiği görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde çok sayıda İsrail askeri bulunmasına rağmen ordu, saldırının düzenlendiği yerin askeri nokta olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Hizbullah saldırısında, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldürüldü! - Resim : 3

HERZI HALEVI SALDIRIDA ÖLDÜ MÜ?

Öte yandan teyit edilemese de İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de saldırıda hayatını kaybettiği düşünülüyor.  

Henüz resmi kaynaklar açıklama yapmasa da orta doğu ve batı kaynaklı medya kuruluşları Halevi'nin saldırıda ölmüş olabileceği üzerinde duruyor. 

Hizbullah saldırısında, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldürüldü! - Resim : 4

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA

İsrail Ulusal Acil Servisi Magen David Adom (MDA) tarafından yapılan açıklamada ise, yaralılardan 4'ünün sağlık durumunun kritik, 5'inin ciddi olduğu aktarıldı.

Hizbullah saldırısında, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldürüldü! - Resim : 5

22 KİŞİNİN ŞEHİT OLDUĞU SALDIRIYA MİSİLLEME

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut'taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesindeki İsrail ordusuna bağlı "Glolani Tugayı'nın eğitim üssüne İHA filosuyla" saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Hizbullah'ın "ülkesini, halkını" korumak için göreve hazır olduğu, "düşmanı caydırmak görevinden geri durmayacağı" bildirildi.

Saldırının İsrail'in Perşembe günü Beyrut'un merkezinde 22 kişinin ölümüne yol açan saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Hizbullah saldırısında, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldürüldü! - Resim : 6

Hizbullah saldırısında, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldürüldü! ile ilgili etiketler Herzi Halevi İsrail Lübnan Hizbullah Savaş Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Bir grup Bursaspor taraftarından Köfteci Yusuf'a tezahüratlı destek!

Bir grup Bursaspor taraftarı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ürünlerinde domuz eti tespit edildiği açıklanan Köfteci Yusuf'a destek oldular. Yeşil-Beyazlı taraftarlar, Köfteci Yusuf'un bir şubesine giderek önce yemek yediler. Daha sonra da tezahüratlar yaparak Köfteci Yusuf'a desteklerini dile getirdiler. Kameraya yansıyan o anlar ise sosyal medyada viral oldu...