Hizbullah'ın misillemesi sonrası İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak yaptığı siber saldırılar sonrası Hizbullah'tan misilleme geldi. İsrail sınır bölgesi, 150 roketle vuruldu. Hizbullah bu saldırılarda katyuşa füzelerini kullandı. Hizbullah'ın misillemesi sonrası İsrail de Beyrut'a hava saldırısı düzenledi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de masum sivilleri katleden İsrail, şimdi de Lübnan'da Hizbullah mensupları ile sivillere saldırmaya başladı. Hizbullah mensuplarının kullandığı telsiz ve çağrı cihazlarını siber saldırı sonucu patlatan İsrail, Beyrut ve diğer bölgelerde birçok insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.


HİZBULLAH'TAN FÜZELİ MİSİLLEME

Bu olayın yankıları sürerken ne yapacağı merak konusu olan Hizbullah'tan ilk misilleme geldi. İsrail sınır hattını hedef alan Hizbullah, bölgeyi 150 roketle vurdu. Hizbullah bu saldırılar daha önce de kullandığı katyuşa füzelerini tercih etti.

 

İSRAİL'DEN KARŞI SALDIRI: BEYRUT'U VURDULAR

Hzbullah'ın sınır bölgelerine düzenlediği saldırılar sonrası İsrail ordusunun da karşı atağa geçerek Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, düzenlediği saldırılarda üst düzey Hizbullah komutanlarından İbrahim Akil'i hedef aldı.

Hizbullah'ın misillemesi sonrası İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı ile ilgili etiketler İsrail Hizbullah Lübnan Beyrut
GÜNÜN VİDEOSU

5 kişinin öldüğü ''makas atma'' faciasında karar belli oldu!

İzmir'de hafif ticari aracıyla "makas atması" sonucu yaşanan kazada 5 kişinin ölümüne 20 kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan 19 yaşındaki sürücüye, 18 yıl hapis cezası verildi.