Hülya Koçyiğit'ten üzücü haber... Hastalığı ne?

Bir süredir akciğerlerinden rahatsız olan ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'e akciğer kanseri teşhisi konuldu. Ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit'in akciğer kanseri olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından haberi duyuran Koçyiğit, saat 18.00'de New York'ta ameliyat olacak. Peki, Hülya Koçyiğit kimdir?

ABD'de bulunan ünlü sanatçıya, teşhisinin hemen ardından ameliyat kararı alındı.Türk sinemasının unutulmaz ismi Hülya Koçyiğit akciğer kanserine yakalandı. Kanser olduğunu ilk kez sosyal medya hesabından duyuran Koçyiğit saat 18.00’de Amerikan’ın New York şehrinde ameliyat olacak

Bugün ameliyat olacak olan ünlü sanatçı sevenlerinden dua istedi....

sdasfasfdasf

''Bugün benim için zor bir gün. Sizlere güzel haberler vermeyi umut ederek yazıyorum. Hala New York'tayım. Akciğerimin sağ üst lobundaki kanserli bölge için Presbyterian Hospital'da Dr. Nasser Altorki ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek ameliyata gireceğim birazdan. Sizlerden, benim için dualarınızı esirgememenizi umut ediyorum. Her zaman güzel dileklerinizle yanımda olduğunuzu hissettirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Var olun''

hAlya_koAyiAit

HÜLYA KOÇYİĞİT KİMDİR?

Hülya Koçyiğit, sinemamızın en önemli oyuncularından biridir. Berlin Altın Ayı ödüllü Susuz Yaz filmiyle oyunculuk kariyeri başlayan Koçyiğit, 200’ün üstünde filmde ve 10 TV dizinde rol almıştır. Konservatuar kökenli oyuncu, farklı rollerin altından başarıyla kalkmış, zarifliği ve hanımefendiliğiyle Türk halkının sevgilisi olmuştur.
Kültür Bakanlığı’nca yurt dışında düzenlenen “Türk Film Haftaları”‘nda ülkemizi en çok temsil etmiş sinema sanatçısı olan Koçyiğit, birçok ödülün de sahibi olmuştur. Kurbağalar, Gelin, Düğün, Diyet üçlemesi ve Derman, Koçyiğit’in önemli filmlerinden birkaçıdır.

12 Aralık 1947 yılında İstanbul’da Yenikapı’da dünyaya geldi.Feryal ve Nilüfer adlarında iki kız kardeşi vardır. İlkokul eğitimini İstanbul ve daha sonra taşındıkları Ankara’da tamamlayan Koçyiğit, Atatürk Kız Lisesi’ne devam etti. Ayrıca Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’nde de eğitim gören Koçyiğit, Bulgaristan göçmeni Sedat Koçyiğit ile Melek Koçyiğit’in üç kızının en büyüğüydü. Mutlu bir çocukluk geçiren Koçyiğit’in annesi oldukça dominanttı. Kızının bale ve piyano dersleri almasında büyük etkisi olan Melek Koçyiğit, evde büyük bir disiplin kurmuştu. Birbirlerine aşık bir anne-babanın kızı olan Koçyiğit, babasına da oldukça düşkündü.

Hepimizin öğretmeni dediği, Muhsin Ertuğrul’un tavsiyesi üzerine Ankara Devlet Konservatuarı’nda tiyatro eğitimi almaya başladı. İki kızkardeşi de İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olan Hülya Koçyiğit, kardeşi Nilüfer’in rol aldığı “Bir Yetim’in Hasreti” filminin setinde Muhterem Nur’un da aralarında olduğu dönemin ünlü oyuncularıyla tanışma fırsatı buldu. Daha sonra Metin Erksan’ın Çocuk Hırsızları filminde oynaması için kardeşini seçmesi sayesinde ünlü yönetmenle tanışma fırsatı bulan Koçyiğit için bu tanışıklık hayatının dönüm noktası olacaktı. Koçyiğit, Metin Erksan ve David E. Durston’ın yönetmenliğini yaptığı 1963 tarihli Susuz Yaz filmiyle ilk kez izleyici karşısına çıkmasına rağmen başarılı olmuştu. Erksan’a Berlin Altın Ayı ödülünü kazandıran film, başarısıyla uzun süre konuşuldu. Çünkü bu ödül Türk sinemasına o güne kadar verilen ilk büyük ödüldü.
Bu filmin hemen ardından Meksika Film Festivali’ne davet edilen Susuz Yaz ekibi çok ilgi gördü. Hülya Koçyiğit orada Metro Golden Mayer’den “6 yıllık sözleşme” önerisi aldı. Orada kalıp hem sinema eğitimi alması hem de sonrasında film çevirme önerisini reddetti.
Henüz öğrenciyken bu denli başarılı bir filmde oynama fırsatı bulan Koçyiğit, eğitim hayatı ve oyunculuk arasında kalmıştı. Sınıf arkadaşlarından Salih Güney’in de onun okula geri dönmesi konusundaki ikna çabaları başarılı olmadı ve bir setten diğerine koşturan Koçyiğit, Yeşilçam’ı seçmeye karar verdi. Çünkü okulla yoğun set trafiğini bir arada yürütememişti.

Susuz Yaz’ın ardından basının yoğun ilgisiyle karşılaşan Koçyiğit için “Yeni bir yıldız doğuyor” ifadesi kullanılıyordu. Prensiplerine sadık olması ve saygın kişiliği nedeniyle Ayhan Işık’ı örnek alan Koçyiğit, daha önce hayranlıkla izlediği oyuncularla aynı sette olduğu için kendisini şanslı hissediyordu. Ayhan Işık, o dönemin Yeşilçam’ında çalışma standartlarının oluşmasını sağlamak için “Ayhan Işık Kuralları” olarak anılan bir takım kurallar koymuştu. Koçyiğit de Işık’ın ardından gidiyor ve işini saygın biçimde yapmak için bu kurallar doğrultusunda hareket ediyordu.
Fikret Hakan’ın ve Sadri Alışık’ın oyuncu olarak gelişmesinde büyük etkisi olan Koçyiğit, Vurun Kahpeye, Yıldızların Altında, Yalancı, Hıçkırık ve Dudaktan Kalbe gibi filmlerle sinema izleyicisinin gönlüne taht kurdu. Filmlerinde kendi sesinin kullanılmasını isteyen Koçyiğit, o dönemde bunu uygulayan Sadri Alışık ve Çolpan İlhan’dan etkileniyordu.
Sinemanın açmaza girdiği günlerde sahneye çıkma önerisini kabul eder ve tam 10 yıl as solist olarak sahneye çıktı. Halk konserleri verdi.

8 ağustos 1968 tarihinde o dönem Fenerbahçe’de futbol oynayan Selim Soydan’la dünya evine giren Koçyiğit’in Gülşah Soydan (d.15 Eylül 1969) adında bir kız çocuğu dünyaya geldi.
Yerli romanların sinemaya uyarlanması için büyük çaba sarfeden Koçyiğit’e konular daha gerçekçi, karakterler daha sağlam geliyordu. Kerime Nadir, Muazzez Tahsin Berkant, Esat Mahmut Karakurt, Halide Edip Adıvar, Peride Celal’in eserlerinin sinemaya aktarılmasında büyük katkısı olan oyuncu, uzun süre roman kahramanlarını canlandırdı. Bunlardan Orhan Aksoy’un romanından beyaz perdeye aktarılan Kezban karakteri, Koçyiğit’e çok yakıştırılmıştı. Zira, Anadolu’dan gelen, taşralı olduğu için horlanan, ancak kendi kendini eğitip zengin olan, o gücü elde ettikten sonra da değişmeyen ve insani değerlerini koruyan bir karakter olan Kezban rolünün kendisine yapıştırıldığını düşünen oyuncu, bundan sıyrılmak için farklı karakterler canlandırmak istiyordu. Kırmızı Fener Sokağı isimli filmde sokak kızı İrma’yı canlandıran Koçyiğit, seyirciden büyük tepki almıştı.

Ediz Hun’un annesi ve Cüneyt Arkın’ın metresi rollerinde izleyici karşısına çıkan Koçyiğit, farklı türdeki filmlerde, farklı rollerle oyunculuğunu geliştirme fırsatı bulmuştu. Hep iyi rollere yakıştırılan ve izleyiciyle kurduğu samimi ilişkiyle adından bahsettiren oyuncu, sinema kariyerinde daha üstün, daha sofistike ve zorlu bir noktada olmak istiyordu. Genellikle Orhan Aksoy’la çalışan oyuncu, Ömer Lütfü Akad’ı da yönetmen olarak çok beğeniyordu.Ünlü rejisörün Gelin, Düğün, Diyet üçlemesinde ve Gökçe Çiçek filmlerinde oynayan Koçyiğit, Akad’dan sinema arayışları konusunda büyük destek aldı. Daha sonra ağırlıklı olarak Şerif Gören’in yönetimindeki filmlerde oynayan Koçyiğit, Almanya Acı Vatan, Firar, Derman, Kurbağalar, Evlidir Ne Yapsa Yeridir gibi önemli filmlerde başrolü üstlendi.
Filmleri Yunanistan, İran, Mısır, Lübnan, Cezayir gibi değişik ülkelerde gösterilmiştir. 1965-1974 arasında tüm filmleri Yunanistan’da sinemalarda oynatılmıştır. 1983 yılı yapımı “Derman” filmi 5 Kıtada oynatılan, 1985 yılında yapılan “Kurbağalar” filmi ise yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Türk filmidir.
1987’de de Anavatan Partisi’nden İzmir’den milletvekili adayı oldu ama 115 oyla seçimi kaybetti. 1998 yılında “Son Çare” adlı 1,5 yıl süren bir TV haber programı yaptı.

1991’de devlet sanatçısı seçilen Koçyiğit, 1991-1992’de kurucusu olduğu SO-DER’in başkanı oldu. Dört yıl boyunca sürdürdüğü başkanlık görevinden sonra yönetim kurulunda çalışmaya başlayan Koçyiğit, bir dönem siyasi çalışmalar içinde de bulundu.
Hülya Koçyiğit, 3 Nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Marmara Bölgesi Temsilcisi olarak girmiştir.
Ödülleri:
1964 Yılın Kadın Oyuncusu (Turizm Bakanlığı)
1964 Yılın Kadını (Türk Kadınlar Birliği)
1969 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Cemile
1972 Altın Koza (Zehra filmi ile)
1973 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Tanrı Misafiri
1975 Altın Portakal (Diyet filmi ile)
1984 Altın Portakal (Derman filmi ile)
1990 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Karılar Koğuşu
Altın Portakal Yaşam Boyu Başarı Ödülü
Altın Koza Yaşam Boyu Başarı Ödülü
Çasot Yaşam Boyu Başarı Ödülü
İstanbul Film Festivali Onur Ödülü
Ankara Film Festivali Onur Ödülü
Uçan Süpürge Film Festivali Onur Ödülü
Siyad Onur Ödülü
1987 Nantes Film Festivali (Fransa) En Başarılı Kadın Oyuncu – “Kurbağalar” Filmi İle
1988 Amiens Film Festivali (FRANSA) En İyi Kadın Oyuncu – “Bez Bebek” Filmi İle
Filmleri:
1963 – Susuz Yaz
1963 – Genç Kızlar
1964 – Adalardan Bir Yar Gelir
1964 – Affetmeyen Kadın
1964 – Ahtapotun Kolları
1964 – Aslan Marka Nihat
1964 – Ayşecik Çıtı Pıtı Kız
1964 – Bir İçim Su
1964 – Döner ayna
1964 – Hepimiz kardeşiz
1964 – Katilin Kızı
1964 – Kavga Var
1964 – Keşanlı
1964 – Plajda Sevişelim
1964 – Son Tren
1964 – Taşralı Kız
1964 – Vurun Kahpeye
1965 – Aşk ve İntikam
1965 – Dudaktan Kalbe
1965 – Hıçkırık
1965 – Hülya
1965 – İki Yavrucak
1965 – Kadın İsterse
1965 – Lafını Balla Kestim
1965 – Nazar Değmez İnşallah
1965 – Posta Güvercini
1965 – Serseri Aşık
1965 – Sevgili Öğretmenim
1965 – Sevgim ve Gururum
1965 – Tehlikeli Adımlar
1965 – Uzakta Kal Sevgilim
1965 – Yalancı
1965 – Yıldızların Altında
1966 – Aşk Mücadelesi
1966 – Damgalı Kadın
1966 – Denizciler Geliyor
1966 – Dertli Gönüller
1966 – Dişi Düşman
1966 – İntikam Ateşi
1966 – Karanlıklar Meleği
1966 – Kaderde Birleşenler
1966 – Kıskanç Kadın
1966 – Kumarbazın İntikamı
1966 – O Kadın
1966 – Ölmek mi yaşamak mı br> 1966 – Seni Seviyorum
1966 – Siyahlı Kadın
1966 – Vahşi Sevda
1966 – Yiğit Yaralı Olur
1967 – Çıldırtan Dudaklar
1967 – Deli Fişek
1967 – Hırçın Kadın
1967 – Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
1967 – Gül Ağacı
1967 – Kardeş Kavgası
1967 – Ringo Gestapoya Karşı
1967 – Parmaklıkların Arkasından
1967 – Samanyolu
1967 – Seni Affedemem
1967 – Söyleyin Genç Kızlara
1967 – Utanç Kapıları
1967 – Yağmur Çiselerken
1967 – Üvey Ana
1967 – Yanık Kalpler
1967 – Yaralı Kuş
1968 – Cemile
1968 – Kadın Asla Unutmaz
1968 – Hicran Gecesi
1968 – Funda
1968 – Dağları Bekleyen Kız
1968 – Kırmızı Fener Sokağı
1968 – Kara Sevda
1968 – Sevemez Kimse Seni
1968 – Kezban
1968 – Sarmaşık Gülleri
1968 – Sus Kimseler Duymasın
1968 – Vahşi bir erkek sevdim (film)
1968 – Yalan Yıllar
1968 – Yasemin’in Tatlı Aşkı
1969 – Boş Çerçeve
1969 – Ölmüş Bir Kadının Mektupları
1969 – Kınalı Yapıncak
1969 – Kızıl Vazo
1969 – Kızım ve Ben
1969 – Sen Bir Meleksin
1969 – Uykusuz Geceler
1969 – Yarın Başka Bir Gündür
1970 – Güller ve Dikenler
1970 – Kezban Roma’da
1970 – Kalbimin Efendisi
1970 – Saadet Güneşi
1970 – Seven Ne Yapmaz
1970 – Söz Müdafaanın
1970 – Sürtük
1970 – Yaralı Ceylan
1970 – Zeyno
1971 – Adını Anmayacağım
1971 – Bebek Gibi Maşallah
1971 – Beklenen Şarkı
1971 – Beyoğlu Güzeli
1971 – Bütün Anneler Melektir
1971 – Kezban Paris’te
1971 – Hayatım Senindir
1971 – Senede Bir Gün
1971 – Severek Ayrılalım
1971 – Sezercik Yavrum Benim
1971 – Son Hıçkırık
1971 – Üç Arkadaş
1971 – Yağmur
1971 – Yarın Ağlayacağım
1972 – Azat Kuşu
1972 – Gökçe Çiçek
1972 – Kaderimin Oyunu
1972 – Sev Kardeşim
1972 – Sezercik Aslan Parçası
1972 – Tanrı Misafiri
1972 – Zehra
1973 – Düğün
1973 – Hayat Bayram Olsa
1973 – Gelin
1973 – İki Bin Yılın Sevgisi
1973 – Rabia
1973 – Siyah Gelinlik
1973 – Yeryüzünde Bir Melek
1974 – Çirkin Dünya
1974 – Diriliş
1974 – Diyet
1974 – El Kapısı
1975 – Bir Araya Gelemeyiz
1975 – Gülşah
1975 – Çirkef
1975 – İşte Hayat
1976 – Gülşah Küçük Anne
1976 – Şoför
1977 – Sensiz Yaşayamam
1977 – İstasyon
1978 – Evlidir Ne Yapsa Yeridir
1979 – Almanya Acı Vatan
1981 – Herhangi Bir Kadın
1982 – Gazap Rüzgarı
1983 – Derman
1984 – Firar
1985 – Kurbağalar
1986 – Dikenli Yol
1987 – Bez Bebek
1988 – Gece Dansı Tutsakları
1988 – Pononte Fener
1989 – Hiçbir Gece
1989 – Karılar Koğuşu
1991 – Bir Kadın
2001 – Şellale
2003 – Hababam Sınıfı Merhaba
2007 – Hicran Sokağı
Dizileri:
2009 – Altın Kızlar
2007 – Aşk Eski Bir Yalan
2006 – Kabuslar Evi
2005 – Asla Unutma
2004 – Sular Durulmuyor
2003 – Yeşilçam Denizi
2002 – Mihriban
2001 – Nisan Yağmuru
1991 – Anadolu’nun Kadın Erenleri
1988 – Macide Öğretmen

GÜNÜN VİDEOSU

Zalim ordusu saldırıyor! İsrail Gazze'de “Güvenli Bölge” ilan edilen çadırları vurdu

Gazze’nin Han Yunus şehrinde, İsrail işgal güçleri sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı. Bombardımanda çok sayıda masum sivil hayatını kaybederken, yaralıların durumu kritik.