Hürriyet'ten erişim sorunu açıklaması geldi!

Hüriyet'e kısa süreli olarak erişim sağlanamadı. Vatandaşlar tarafından neden olduğu merak edilmeye başlandı. Bugün 16.40’tan sonra bir saati aşkın bir süre Turkcell Superonline kullanıcıları hürriyet.com.tr ana sayfasına erişim sağlayamadı. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan Twitter’da erişim ile ilgili konu ile açıklama yaptı. Peki BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan açıklamasında neler yer alıyor. Hürriyet'e neden engellendi?

Hürriyet neden engellendi? açılacak? Türkiye'nin en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri olan Hürriyet'e bir saati aşkın süre ile erişim sağlanamadı. Yaşanan erişim sorunu üzerine BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan Twitter’da açıklama yaptı. Aynı zamanda Hürriyet'te konu ile ilgili sorunu açıkladı. Peki Hürriyet neden engellendi? BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan'ın açıklamasında neler yer alıyor? Hürriyet'in açıklaması nedir?

ERISIM

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan Twitter’da “hürriyet.com.tr alan adresine yönelik hiçbir erişim engeli bulunmamaktadır. Teknik bir arızadan kaynaklanan sorunun giderildiği raporlanmıştır” mesajını paylaştı.

BTK

Hürriyet'ten konuyla ilgili yapılan açıklamasa şu ifadelere yer verildi;

''Hürriyet’in edindiği bilgiye göre bu teknik sorun, Turkcell’den bir görevlinin, Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin bir habere yönelik verdiği erişim engeli kararını uygularken yaptığı hatadan kaynaklanmıştır.

Mahkeme kararında engellenecek tek haberin adresi (URL) paylaşılırken “/” işareti sehven tek yerine çift yazılmıştır.

Diğer operatörler kararı olması gerektiği gibi uygularken, Turkcell görevlisi sehven yapılan bu hatayı fark etmeyip adresi olduğu gibi kopyalayınca, engelleme bu operatörde ana sayfaya yönelmiş ve söz konusu sorun oluşmuştur.

Turkcell hatanın bildirilmesi üzerine 18.00 sularında kullanıcıların hürriyet.com.tr’ye erişimini tekrar sağlamaya başlamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur''

HÜRRİYET GAZETE TARİHİ

Gazete, 1948'de Sedat Simavi tarafından kurulmuş ve 1 Mayıs 1948'de "Ürdün ve Irak orduları Filistin'e girdi" manşetiyle ilk sayısını yayınlamıştır. Sedat Simavi'nin 1953'te ölmesinden sonra yönetimi ortaklaşa üstlenen oğulları Haldun Simavi ve Erol Simavi döneminde de, gazete aynı çizgiyi sürdürmüştür. Haldun Simavi'nin Web Ofset grubunu oluşturarak 1971'de ayrılmasından sonra gazete tümüyle Erol Simavi'nin yönetimine geçti. 1971 sonrasında sırasıyla İzmir, Ankara, Adana ve Erzurum'da bürolar açan Hürriyet 1973'te ofset baskı sistemine geçerek özellikle renkli fotoğraf kullanımıyla büyük avantaj sağladı.

7 Mart 1990'da, gazetenin Yönetim Kurulu üyesi, yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, arabasına binerken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. 1 Mayıs 1988 tarihinde logosu değiştirilen Hürriyet, 1992 yılında Erol Aksoy, Dinç Bilgin ve Haldun Simavi'nin ortak girişimi haline geldi. 1994 yılında, yüzde 70 hissesi Doğan Yayın Holding tarafından satın alınan Hürriyet, halen Doğan Yayın Holding'e bağlı olarak yayım yapan bir günlük gazete olup 20 yıldır gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Ertuğrul Özkök, 29 Aralık 2009 tarihi itibarıyla yerini Enis Berberoğlu'na bırakmıştır. 25 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan Hande Fırat imzalı "7 Eleştiriye 7 Yanıt - Karargâh Rahatsız" başlıklı manşet haberden kısa bir süre sonra, Sedat Ergin Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrılarak yerine Fikret Bila atanmıştır.(1 mart 2017)

1997'den itibaren yayın yapan Hürriyet gazetesinin internet haber sitesi Türkiye genelinde şubat 2011 istatistiklerine göre en çok ziyaret edilen siteler sıralamasında 7. ve dünya genelinde ise 474. sıradadır.Gazetenin internet sitesi hurriyet.com.tr, Haziran 2011'de 9,5 milyon ziyaretçisiyle Avrupa’da en çok ziyaret edilen dördüncü haber sitesi oldu.

Hürriyet Kampüs
Hürriyet Kampüs gazete eki 2010 Mart tarihinden itibaren çeşitli üniversitelerin kampüslerinde bulunmaktadır. Bu gazeteyle genç nüfusa seslenen Hürriyet çeşitli festival ve yarışmalar da düzenlemektedir.[kaynak belirtilmeli]

Hürriyet E-yaşam
Gazetenin her ayın ikinci ve son cuması çıkan teknoloji konulu ilavesi. 2002 yılı Kasım ayında yayın hayatına başlamıştır. Gazetenin Yayın Yönetmeni Yurtsan Atakan'dır. Yardımcı editörlüğünü sırasıyla Hüseyin Gönüllü, Erdal Kaplanseren, Levent Daşkıran ve Serbülent Aksayar yürütmüştür. Yazarları Siyami Kahyaoğlu, Yurtsan Atakan, Erkan Çelebi, Edip Emil Öymen, Halil Aksu, Batuhan Okur, Ersan Atakan, Levent Pekcan, Aslı Yurtseven ve Selim Demirpençe'dir.

2008'in kasım ayında ekin yayınına son verilmiştir.

Hürriyet Kitap Sanat
3 Şubat 2017 tarihinden itibaren her cuma yayınlanmaya başlamıştır.

Ekleri
İlk 1950 yılında Hürriyet ile birlikte ek olarak verilen Hürriyet Pazar karikatür formatındadır. Yıllar içerisinde içerik ve görsel olarak yenilenen Hürriyet Pazar Gazetesi; Hürriyet Pazar İlavesi, Pazar Extra, Pazar Kelebek, Kelebek Pazar gibi isimlerde yayınlanmıştır.

Hürriyet Pazar
Hürriyet gazetesi eki Hürriyet Pazar 1950 yılından bugüne kadar verilen ektir. 24 Nisan 2011 tarihinde ek formatından gazete formatına dönüştürülmüştür.[kaynak belirtilmeli]"Türkiye'nin yeni Pazar tutkusu olacak" sloganıyla lanse edilen Hürriyet Pazar'ın içeriği genişletilmiştir. Yazarlar bünyesine Ahmet Hakan, Ayşe Arman ve Ertuğrul Özkök gibi yazarları ekleyen gazete 36 sayfa olarak basılmaktadır.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da korku dolu anlar! Ambarlı Mardaş Limanı'nda gemi yan yattı! Personeller tahliye edildi

İstanbul Ambarlı Mardaş Limanı'nda AMNAH isimli konteyner yüklü gemi sabaha karşı yan yattı. Konteynerlerden bazıları denize dökülürken bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Gemi personeli hemen olay yerinden tahliye edildi.