İBB 3 bin TL öğrenci destek programı kayıtları başladı mı, kayıt nasıl yapılır? İBB Sen Oku Diye başvuru tarihi ve şartları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), her yıl olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim yılında da öğrencilere maddi destek sağlamaya devam ediyor. İBB’nin eğitimde fırsat eşitliğini artırma hedefiyle hayata geçirdiği "Sen Oku Diye" eğitim desteği programı, 11 Eylül 2024 itibariyle başvurulara açıldı. Peki, İBB 3 bin TL öğrenci destek programı kayıtları başladı mı, kayıt nasıl yapılır? İBB Sen Oku Diye başvuru tarihi ve şartları!

100 bin öğrenciye 3 bin TL tutarında eğitim yardımı yapılacak olan İBB Sen Oku Diye Eğitim Desteği programı, özellikle dar gelirli ailelerin öğrencilerine büyük bir destek sunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da öğrenciler için maddi destek sağlamayı sürdürüyor. İBB'nin eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla hayata geçirdiği "Sen Oku Diye" eğitim desteği programı, 11 Eylül 2024 tarihinde başvurulara açıldı. Peki, İBB tarafından sunulan 3 bin TL'lik öğrenci destek programına kayıtlar başladı mı ve nasıl başvuru yapılır? İBB'nin "Sen Oku Diye" eğitim desteği başvuru tarihleri ve koşulları nelerdir?

İBB 3 bin TL öğrenci destek programı kayıtları başladı mı, kayıt nasıl yapılır? İBB Sen Oku Diye başvuru tarihi ve şartları!

SEN OKU DİYE EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NEREDEN YAPILIR?

"Sen Oku Diye" eğitim desteği başvuruları, 10 Eylül – 11 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, "İstanbul Senin" mobil uygulaması üzerinden veya senokudiye.ibb.istanbul web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Başvuruların başlamasıyla birlikte öğrenci ve veliler bu önemli yardımdan faydalanmak için süreç hakkında bilgi sahibi olmayı hedefliyor.

SEN OKU DİYE EĞİTİM DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Bu eğitim desteği, İBB’nin belirlediği kriterleri karşılayan öğrencilere yönelik sunuluyor. Başvuru yapabilecek olan öğrencilerin karşılaması gereken şartlar ise şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: Yabancı uyruklu öğrenciler bu yardımdan faydalanamıyor.

İstanbul’da ikamet etmek: Başvuru yapacak öğrencilerin İstanbul’da ikamet etmeleri zorunlu.

Şehit çocukları, yetim ve öksüzler: Bu gruba dahil olan ilköğretim ve lise öğrencileri destekten yararlanabilecek.

Engelli öğrenciler: Zihinsel ya da bedensel engelli öğrenciler, MEB onaylı özel eğitim okulları veya rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alıyorlarsa, bu yardıma başvurabilecekler.

Devlet okulu veya özel okullarda %100 burslu olmak: Özel okullarda %100 burslu okuyan öğrenciler, başvuru şartlarını sağladıkları takdirde destek alabilecekler.

Normal öğrenim süresi içerisinde eğitimine devam etmek: Öğrencilerin öğrenim sürelerini aşmamış olmaları gerekiyor.

Yaş sınırı: Başvuru yapacak olan öğrencilerin 5 yaş ve üzeri, 40 yaş ve altı olmaları gerekiyor. Bu yaş grubunda bulunan öğrenciler ilköğretim, ortaöğretim ya da rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görmelidir.

SEN OKU DİYE EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Eğitim desteğine başvuracak olan öğrencilerin, belirli belgeleri hazır bulundurmaları gerekiyor. Bu belgeler başvurunun kabul edilmesi için önemli bir yer tutuyor:

Öğrenci belgesi: Başvuru yapan öğrencinin eğitim gördüğünü kanıtlayan güncel öğrenci belgesi isteniyor.

%100 burs belgesi: Özel okullarda %100 burslu okuyan öğrenciler için okuldan alınacak bursluluk belgesi gerekli.

Engelli belgesi: Engelli öğrenciler için sağlık raporu veya engellilik durumunu gösteren resmi belge talep ediliyor.

Şehit çocuğu belgesi: Şehit çocukları için, şehit olduğunu kanıtlayan resmi belge gerekiyor.

Banka hesap bilgileri: Öğrencinin anne, baba ya da yasal vasisinin banka hesap bilgilerini içeren belge talep ediliyor.

SEN OKU DİYE EĞİTİM DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Başvuruların değerlendirme süreci başvuru tarihinin sona ermesinden kısa bir süre sonra başlayacak. İhtiyaç sahibi öğrencilere verilecek olan 3 bin TL'lik eğitim desteği, başvuruların tamamlanıp, değerlendirmelerin ardından hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak. Bu destek, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olacak.

İBB 3 bin TL öğrenci destek programı kayıtları başladı mı, kayıt nasıl yapılır? İBB Sen Oku Diye başvuru tarihi ve şartları! ile ilgili etiketler İBB
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.