Bizans döneminde şehrin su ihtiyacını karşılamak için 6. yüzyılda inşa edilen Yerebatan Sarnıcı, Covid-19 salgınında 2020'de kapatılıp açıldıktan sonra restorasyona alınmıştı.
İBB'nin Yerebatan Sarnıcı restorasyonuna tepki yağdı: Bu utanç İstanbul'a yeter de artar
Yaklaşık 1500 yıllık olan, tarihi Yerebatan Sarnıcı'nı restore eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yapının taş cephe ve demir kapısını alüminyum kaplama ve otomatik kapıyla değiştirdi. İBB'nin tarihi dokuya bu derece zarar veren restorasyonuna tepki yağdı. Mimar Serkan Akın, 'Restorasyon, kadim İstanbul şehrinin tarihine adeta ihanet olmuş. Bu utanç, kadim İstanbul tarihine yeter de artar da' dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan eestorasyon çalışmaları tamamlanan Yerebatan Sarnıcı Müzesi'nin açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Sarnıcın restorasyonu sonrası yapının taş kaplı duvarı kaldırılarak metal ve cam haline dönüştürülürken, özel işlemeli ferforje kapı da sökülerek yerine sensörlü cam otomatik kapı ve üzerine ekran yerleştirildi.
Yaklaşık 1500 yıllık olan, tarihi Yerebatan Sarnıcının taş cephe ve demir kapısının alüminyum kaplama ile otomatik kapıyla değiştirilmesi üzerine uzmanlardan tepki yağdı.