İbranice çocuk kitabı ile Narin'in ölümü arasında garip benzerlikler

Diyarbakır'dan Türkiye'nin gündemine oturan Narin Güran cinayeti ile 1954 yılında ABD'li bir yazarın yazdığı kitap arasındaki garip benzerlikler sosyal medyada gündem oldu.

1954 yılında Robert Lawson’un kaleme aldığı çocuk kitabı “Tavşan Tepe” ile Narin Güran cinayeti arasındaki benzerlikler dikkat çekti. 

YouTube'da Enver Aysever'in kanalına konuk olan Büşra Sanay, 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran ile kitaptaki 19 detayı, Tavşantepe, Bacak vb. gibi detaylara dikkat çekti. 

Sosyal medyada dolaşan garip benzerlik şu metinle ifade edildi.

ÇOCUKLAR KURBAN EDİLİYOR

"Bu eserde, tavşanlar (çocuklar) ahırda kitlenmiş ve bir kurtuluş mücadelesi vermektedirler. Kitap, bu tavşanların kaderlerini belirleyen bir gemiyi ve bu gemiye ulaşma mücadelesini detaylandırarak, fedakârlık ve kurtuluş temalarını işler.

Tavşanlar, bu kitapta, Yahudi mitolojisinde 19’u temsil eden, yani bir tür kutsal anlam taşıyan sembollerdir. Ayrıca, tavşan kelimesinin asıl anlamının "fedakâr tepe" olması, bu mitolojik bağlamı daha da derinleştirir. Kitap, tavşanları kız çocukları ile ilişkilendirerek, bu sembolizmi toplumsal ve kültürel bir bağlamda ele alır. Tavşanların (Narin’in kahverengi bir battaniye içerisinde, amca Salim’in aracının ön koltuğunda gördüğünü söyleyen benzinlikteki çalışanın ifadesi var) battaniyeli olanları, yani dayanıklı ve güçlü tavşanlar, su kenarına yanaşan bir geminin varlığıyla kurtuluş umudu taşır.

Kitapta, tavşanların bir ahırda kitlenmiş olması, onların zor bir durumdan kurtulma çabasını temsil eder. Bu tavşanlardan bazıları battaniyeli olarak tasvir edilir, bu da onların dayanıklılığını ve zorluklara karşı koyabilme yetilerini simgeler. Su kenarına yanaşan gemi ise, bu tavşanların kurtuluşu için bir umut kaynağıdır. Ancak, gemiye ulaşmak her zaman kolay değildir; tavşanlar, arka bacaklarından yakalanarak tepetaklak edilirler. Bu, zorlu bir mücadeleyi ve fedakarlığı temsil eder. Ve sol arka bacak kopana kadar bu devam eder. Narin'in adli tıpta yapılan incelemede sol bacağının koptuğu tespit edilmişti. Sosyal medyada paylaşılan, Narin'in annesine sarıldığı bir fotoğrafta; üstünde tavşan figürlü pembe renkli penye, sol bacağını arkaya doğru çevirerek kaldırdığını görebilirsiniz. Bu penyeyi giymesini, bu pozu vermesini kim salık verdi? Bu fotoğrafı kim, neden çekti? Bunların hepsi tesadüf olabilir mi?

Tavşanın arka bacağından yakalanması ve tepe taklak edilmesi, onun karşılaştığı engelleri ve zorlukları sembolize eder. Ancak, bu zorluklardan kurtulup bacağındaki ipten kurtulabilen tavşanlar, gemiye ulaşarak tamamen kurtulmuş olurlar. Bu süreç, kişisel mücadele ve fedakarlığın sonucunda elde edilen özgürlüğü ve kurtuluşu anlatır.

CESEDİN ÇUVALDA BULUNMASI BİLE AYNI

Sonuç olarak, “Tavşan Tepe” kitabı, derin mitolojik ve sembolik anlamlarla dolu bir anlatı sunar. Tavşanlar, fedakarlık ve kurtuluşun temsilcileri olarak, hem bireysel hem de toplumsal mücadelelerin sembolleri olarak karşımıza çıkar. Kitap, bu sembolleri kullanarak, zorlukların üstesinden gelme ve kurtuluş mücadelesinin önemini vurgular…

Tavşantepe köyünün Zerzevan Kalesi’ne 30 km uzaklıkta olması da akıllardaki şüpheleri daha artırıyor.

Kitapta anlatılanlarla ne kadar ilgilidir bilinmez ancak Narin de bırakıldığı çuvalda bulunduğunda bacağı kopuk bir halde çuvaldan çıkarılmıştı.

Yine Kur’an’ı Kerim’de Müddessir Sûresi 28-31 ayeti kerimelerinde şöyle der: Ben onu "Sekar"a (cehenneme) sokacağım. Sekar'ın ne olduğunu sen ne bileceksin? Derileri kavurur. Üzerinde on dokuz (görevli melek) vardır. Biz, cehennemin görevlilerini ancak meleklerden kıldık. Onların sayısını inkâr edenler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin olarak bilsinler, iman edenlerin imanı artsın, kendilerine kitap verilenler ve mü'minler şüpheye düşmesin, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ile kâfirler, "Allah, örnek olarak bununla neyi anlatmak istedi" desinler. İşte böyle. Allah, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir. Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır.”

 

İbranice çocuk kitabı ile Narin'in ölümü arasında garip benzerlikler ile ilgili etiketler Narin Güran

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan program sonrası pastane ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödül programı sonrası Ankara'da bir pastaneyi ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.