İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Göç Filmleri Festivali tanıtım toplantısında soruları yanıtladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Göç Filmleri Festivali tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, festivale ilişkin burada yaptığı açıklamada, ''Göçü, kültür ve sanatla anlatmak istedik'' ifadelerini kullandı.
Gaziantep’te düzenlenmesi planlanan ancak salgın nedeniyle ertelenen dünyanın en geniş kapsamlı tematik film festivali ‘Uluslararası Göç Film Festivali’ başladı.
Festival, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından düzenleniyor. Festivale katılan İçişleri Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkı sağladığı, 50’den fazla yerli-yabancı yüzlerce önemli konuğu ağırlayacak Uluslararası Göç Filmleri Festival; sinema aracılığıyla göçlerin tarih boyu toplumlara katkılarını gündeme getirmeyi amaçlıyor.
''HAYATIMIZIN HER ALANINDA GÖÇTEN İZLER VAR''
Uluslararası festivalin basın lansmanında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘’Farklı anlatsak bile hepimiz aynı hikayenin çocuklarıyız. Kurtuluşun yolculuğunun ortak hikayesi, Nuh’un Yolculuğu’nun hikayesi. Hz Adem’in göç edip geldiği şu yeryüzünde ölümsüzlüğü arayan Gılgamışın Nuh Tufanı’ndan sağ kurtulan unla piştimde, Gaziantep Karkamış’ta buluşmasıyım. Biz de bugün başka bir göç hikayesiyle aynı topraklarda buluşuyoruz. Yaşadığımız yerler farklı, inançlarımız farklı ama hepimiz aynı hikayenin, aynı göç hikayesinin çocuklarıyız. Hayatımızın her alanında göçten izler var.’’ dedi.
Festival açılışında sözlerine devam eden Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:
''Yüzyılımızın en önemli hikayelerinden birisi olan konumuz göç.
İnsanların ne yapacaklarını birbirimize sormalıyız. Su yok, eğitim, adalet yok. Binlerce kilometre çocukları ile beraber yolculuğa çıkıp göçmen kaçakçılarının yalanlarına kalan insanlar var. Hiçbirimiz 21. yüzyılı böyle tahmin etmiyorduk. Dünyanın bu umursamazlığına rağmen biz büyük bir milletin evlatlarıyız. Ne geçmişimize ne komşuluğumuza.
Ne geçmişimize ne komşuluğumuza sırtımızı dönmeyeceğiz.''