İlaç raporları uzatıldı mı 2024? İlaç raporları ne zamana kadar geçerli?

Sağlık Bakanlığı, raporlu ilaç kullanan vatandaşların merakla beklediği ilaç raporlarının geçerlilik süresi ile ilgili açıklama yaptı. Kronik hastalığı olanlar ve sürekli ilaç kullanmak zorunda olanlar için raporların geçerlilik süresi, belirli aralıklarla uzatılmakta. Bu bağlamda 'İlaç raporları uzatıldı mı 2024?' gibi bir çok soru arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, ilaç raporları uzatıldı mı? İlaç raporları ne zamana kadar geçerli? İşte detaylar...

Son olarak, ilaç raporlarının geçerlilik süresi 30 Haziran 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Sağlık Bakanlığı, raporlu ilaç kullanan vatandaşların merakla beklediği ilaç raporlarının geçerlilik süresi hakkında açıklamada bulundu. Kronik hastalıkları olan ve sürekli ilaç kullanması gereken bireyler için ilaç raporlarının geçerlilik süresi düzenli aralıklarla uzatılmaktadır. Bu nedenle, birçok kişi "İlaç raporları uzatıldı mı 2024?" gibi sorularla arama motorlarında bilgi arayışına girmektedir. Peki, gerçekten ilaç raporları uzatıldı mı? İlaç raporları ne kadar süreyle geçerli? İşte detaylar...

İlaç raporları uzatıldı mı 2024? İlaç raporları ne zamana kadar geçerli?

İLAÇ RAPORLARI UZATILDI MI 2024?

Bakanlık, 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş veya sona erecek süreli sağlık raporlarının, yeniden düzenlenmemiş olması durumunda, geçerlilik süresinin 30 Haziran 2025 tarihine kadar uzatılacağını duyurdu. Bu kapsamda, engelli raporları da dahil olmak üzere, raporların süresi bu tarihe kadar geçerli olacak.

Vergi indirim ve istisnası amacıyla kullanılacak engelli raporlarının geçerliliği ise 30 Haziran 2024 tarihi itibarıyla sona erecek. Dolayısıyla bu raporların yenilenmesi gerekecek.

İLAÇ RAPORLARI NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ?

İlk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvuruları ile kontrol muayenesi başvuruları olağan şekilde karşılanmaya devam edecek. Ancak 30 Haziran 2025 tarihinden sonra mağduriyet yaşanmaması ve sağlık hizmet sunucularında yoğunluk oluşmaması için, rapora bağlı hak ve hizmetlerden yararlananların bu tarihe kadar raporlarını yeniletmeleri gerektiği vurgulandı.

İlaç raporları uzatıldı mı 2024? İlaç raporları ne zamana kadar geçerli? ile ilgili etiketler ilaç
GÜNÜN VİDEOSU

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsa yatırımcılarına şiddet!

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsadaki yatırımcılarına şiddet yoluyla baskı uygulandı. Çıkan arbadede katılımcılardan yaralananlar oldu, yayıncı kuruluşun kamerası kırıldı.