İlhak ettiği 4 bölgeden biriydi: Rusya, Herson'dan çekildi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde kilit bir gelişme yaşandı. Moskova yönetimi daha önce ilhak ettiği 4 bölgeden biri olan Herson'dan tamamen çekildiklerini açıkladı. Analistler, söz konusu çekilmenin önemli bir gelişme olsa da Rusya'nın savaşı kaybettiği anlamına gelmediğinin altını çizdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Herson bölgesinden çekilmenin tamamlandığını duyurdu. Rusya'nın devlet haber ajanslarından yapılan açıklamada, bakanlık, çekilmenin Cuma günü yerel saat ile 05.00'te tamamlandığını ve tek bir askeri teçhizatın bırakılmadığını ifade etti.

Rus ordusunun ayrıldığı bölgeler arasında, Moskova'nın 9 aylık Ukrayna işgali sırasında ele geçirdiği tek bölgesel başkent olan Herson şehri de yer alıyor.

"HERSON'U RUSYA'NIN BİR PARÇASI OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Bununla birlikte Kremlin, geri çekilmenin hiçbir şekilde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir utanç oluşturmadığı konusunda ısrar etti. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov gazetecilere verdiği demeçte, Moskova'nın Herson bölgesini Rusya'nın bir parçası olarak görmeye devam ettiğini söyledi.

Peskov, ayrıca Kremlin'in, Herson ve diğer üç Ukrayna bölgesinin yasadışı ilhakını kutlamak için bir aydan biraz daha uzun bir süre önce şenlikler düzenlediği için pişman olmadığını da sözlerine ekledi.

Herson'dan çekilme savaşın dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Ancak analistlere göre Rusya'nın savaşı kaybettiği anlamına gelmiyor.

HERSON, RUSYA'NIN İLHAK ETTİĞİ 4 BÖLGEDEN BİRİYDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya bağlanmasına yönelik anlaşmaları imzalamıştı.

Rusya, Kırım'dan sonra Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15'ini daha ilhak etmişti. Kiev'e müzakere masasına dönme çağrısında bulunan Putin, "Ne Ukrayna ne de Batı birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozamaz. Milyonlarca kişi kararını vermiştir" dedi. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada "Kiev'deki topraklarımızı kurtaracağız" denilirken AB Rusya'nın ilhakının tanınmayacağını vurgulamıştı.

İlhak ettiği 4 bölgeden biriydi: Rusya, Herson'dan çekildi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.