İlk aşılar Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyelerine vuruldu

Koronavirüs Bilim Kurulu aşılama çalışmasını belirlemek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bilim Kurulu'nun aşılam takvimi ve dozlar arasında uygulanacak zaman aralığını belirlemesi bekleniyordu. Bakan Koca toplantının ardından kameraların karşısına geçti. Aşının güvenli olduğunun tespit edildiğini söyledikten sonra ilk aşıyı Ankara Şehir Hastanesi'nde kendisinin ve ardından Bilim Kurul üyelerinin vurulacağını söyledi. Kısa süre sonra da ilk aşı Bakan Koca'ya yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun saat 18.00'de bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'nde aşı gündemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu'nun bugünkü ana gündem maddesinin aşı programı olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı.

Koca, 30-31 Aralık tarihlerinde iki parça halinde Türkiye'ye gelen 3 milyon doz aşının teslim alınarak halk sağlığı depolarına taşındığını ve o tarihten itibaren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun 14 gün sürecek güvenlik testlerine başladığını hatırlatarak sözlerine devam etti.

Koca, güvenlik testlerinin bugün itibarıyla tamamlandığına işaret ettikten sonra, Türkiye'ye gelen her aşı için bu güvenlik testlerinin rutin olarak yapıldığını vurguladı.

Daha önce acil kullanım onayı vermek üzere değerlendirme yapabilmek için Faz 3 çalışması Türkiye'de devam eden aşının ara sonuçlarını talep ederek değerlendirdiklerini hatırlatan Koca, bu sonuçlara göre aşının yeterince güvenli olduğunun anlaşıldığını ve acil kullanım onayı için de sürecin başladığını söyledi.

"AŞILAMANIN SON DERECE ŞEFFAF YÜRÜTÜLMESİ ÖNCELİĞİMİZ"

Bakan Koca, bugün akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun aşının acil kullanım onayını verdiğini duyurduğuna kaydederek, güvenlik esaslarından taviz vermeden titizlikle çalışan personele, bağımsız komite üyesi bilim insanlarına teşekkür etti.

İlk aşılar Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyelerine vuruldu

Koca, ardından sözlerine şöyle devam etti:

"Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacaktır. Aşılar 81 ilimizin halk sağlığı depolarına teslim edilmiştir. Vatandaşlarımız aşılama programının seyrini web sayfası üzerinden canlı olarak takip edebileceklerdir. Aşılama programının son derece şeffaf yürütülmesi en büyük önceliğimizdir.

Aşıların üzerinde bulunan karekod sebebiyle ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması da mümkün değildir. Aşının adaletle dağıtılacağından ve Bilim Kurulu'nun belirlediği öncelik sırasından başka hiçbir uygulama olmayacağından emin olmanızı isterim. Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar ve randevu alarak aşılarını olmaya gideceklerdir."

"BUGÜN YENİ BİR DÖNEMİN İLK GÜNÜ"

Aşı çalışmalarında vatandaşların motive edilmesi noktasında devlet büyüklerinin aşılanmasının da Bilim Kurulunca yararlı bulunduğunun altını çizen Koca, bunun örnek teşkil edeceğini dile getirdikten sonra şunları söyledi:

"Bugün bizi bir yıl boyunca yıpratan, her hanemize temas eden küresel bir salgının yıkıcı etkisini durdurmak üzere başlattığımız yeni bir dönemin ilk günüdür. Sağlık çalışanlarımızın fedakarca uğraşları ile salgını durdurana kadar aşıyı uygulamakta, tedbir ve kısıtlamalara uymakta kararlıyız. Hepimizin sağlığı ve toplumumuzun huzuru için bu günün öneminin farkında olarak aşılama programına destek olmanızı rica ediyorum."

Bilim Kurulu Toplantımızın ardından Koronavirüs ile ilgili son gelişmelere ilişkin basın açıklamamız.

İLK AŞILAR KOCA VE BİLİM KURULUNA UYGULANDI

Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyeleri kısa açıklamanın ardından Ankara Şehir Hastanesi'ne geçtiler. 

Burada ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı oldu.

Aşının uygulanmasından sonra Bakan Koca yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor. Daha önce tünelin ucunda ışık göründü demiştim. Bugün öyle bir gün. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum"

Ardından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a aşı yapıldı. 

Sonrasında da Bilim Kurulu üyelerinden koronavirüs geçirmemiş olanlara aşıları uygulandı...

 

 

 

İlk aşılar Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyelerine vuruldu ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Bilim Kurulu aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Lübnanlı spiker Nasrallah'ın ölüm haberini canlı yayında göz yaşları içinde verdi

Lübnan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ordusunun cuma günü Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürülmesi dünyada geniş yankı bulurken Hizbullah yanlısı televizyon kanalının spiker, Nasrallah'ın ölümünü duyururken gözyaşlarını tutamadı.