İlk maçında ilk golünü atan Kerem Aktürkoğlu'na Portekiz basını methiyeler düzdü

Galatasaray'dan Benfica'ya transfer olan Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, takımıyla çıktığı ilk maçta ilk golüne imza attı. Maç sonu teknik direktörü tarafından göklere çıkarılan Kerem Aktürkoğlu'na Portekiz basını da methiyeler düzdü.

Benfica, Portekiz Premier Lig'in 5. hafta mücadelesinde Santa Clara'yı konuk etti. Portekiz devi, rakibini 4-1 mağlup ederek ligde puanını 10'a yükseltti.

Galatasaray'dan Benfica'ya 12 milyon euro bonservis ücreti karşılığında transfer olan Kerem Aktürkoğlu, Portekiz deviyle ilk maçına çıktı. Millî futbolcu, ayağının tozuyla mücadeleye ilk 11'de başladı.

Galatasaray'ın eski yıldızı, dün akşam ilk maçında golle tanıştı. Santa Clara 1-0 öndeyken 27. dakikada Orkun Kökçü'nün harika pasıyla savunma arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası içi sol çaprazından sağ ayağıyla tek dokunuş yaparak topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu.

Benfica ile ilk maçında ilk golünü atan Kerem Aktürkoğlu, 73. dakikada yerini Schjelderup'a bıraktı. Millî futbolcu, oyundan çıkarken Benfica tribünleri tarafından ayakta alkışlandı.

Kerem, maçın ardından Instagram'dan şu mesajı yazdı: "Büyülü başlangıç! Benfica ile ilk maçım öncesinde beni bu kadar rahat hissettirdikleri için taraftarlarımıza ve kulüpteki herkese teşekkürler! Galibiyet için çok mutluyum!" Kerem ayrıca, "Asist için teşekkürler" diyerek Orkun Kökçü'yü etiketledi.

BRUNO LARGE'DAN ÖVGÜ

Benfica Teknik Direktörü Bruno Lage, karşılaşmanın ardından Kerem Aktürkoğlu'nun performansını değerlendirdi. 48 yaşındaki teknik adam, yıldız futbolcuyla ilgili şunları söyledi:

'ONU SEÇENLERE TEBRİKLER!'

Onu bulanlara tebrikler! Ben böyle oyuncuları severim. Agresif kanat oyuncularını severim. Rafa'yı, Pizzi'yi, Cervi'yi severim. O da bu özelliklere sahip.

Hem merkezde hem de kanatta oynuyor. Onunla konuştum ve ondan istediğim rolde kendisini rahat hissetti. Moralle geldi ve bugün golünü attı, yapması gerekeni yaptı.

PORTEKİZ BASININDAN BÜYÜK ÖVGÜ

Kerem Aktürkoğlu'nun ilk maçında ilk golünü kaydetmesinin ardından Portekiz basını millî futbolcuya övgüler yağdırdı. İşte Portekiz'in öne çıkan gazetelerinden Kerem yorumları...

A BOLA: 'TÜRK HAVA YOLLARI BAĞLANTISI'

"Orkun Kökçü ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki Türk Hava Yolları bağlantısı, kaleci Gabriel'i atlattı. Kerem göğsünde kartalla ilk golünü bu şekilde attı."

SAPO: 'TÜRK HAMAMI, KAYGIYI GİDERDİ'

"Türk hamamı kaygıyı giderdi. Türk büyüsüne başvurmak gerekiyordu. 27. dakikada Kökçu'nun ceza sahasına gönderdiği topta, Aktürkoğlu hassas ama son derece etkili bir dokunuşla eşitliği sağladı."

'HARRY POTTER GİBİ'

Record gazetesi, "Aktürkoğlu, Benfica formasıyla ilk maçında gol attı ve Harry Potter gibi kutlama yaptı" ifadelerini kullanırken, Glorioso internet sitesinde ise, "Aktürkoğlu'nun büyüsüyle Benfica geri döndü" sözleri yer aldı.

'TÜRK BÜYÜSÜ İLK KEZ SAHNEYE ÇIKTI'

Mais Futebol'da ise şu değerlendirme yapıldı: "Kerem Aktürkoğlu maçta eşitliği sağlayan golü attı, Türk büyüsü ilk kez sahneye çıktı. Benfica formasıyla ilk maçına çıkan Aktürkoğlu, Kökçü'nün asistiyle Santa Clara karşısında eşitliği getiren golü atarak Estadio da Luz'da tribünleri coşturdu."

'MÜMKÜN OLAN EN İYİ ŞEKİLDE...'

ZeroZero'da ise şunlar yazıldı: "Kerem Aktürkoğlu ilk maçında mümkün olan en iyi şekilde oynadı. Vatandaşı Orkun, Aktürkoğlu'na harika bir al da at pası verdi, o da ilk golünü kaydetti."

İlk maçında ilk golünü atan Kerem Aktürkoğlu'na Portekiz basını methiyeler düzdü ile ilgili etiketler Kerem Aktürkoğlu Benfica
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.