İmamoğlu medyası taarruzda! İsmail Saymaz'dan Mansur Yavaş yorumu: Yavaş aday olacak!

İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı kavgası başladı. İmamoğlu'na yakın medya organlarında İmamoglu öne çıkarılırken, Yavaş'a yönelik sosyal medyadan troll saldırısı yapılıyor. Son olarak İsmail Saymaz Halk TV'de katıldığı bir programda "Mansur Yavaş kendisini şimdiden Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlamış. CHP tarafından aday gösterilirse tercihi bu olur, gösterilmezse İYİP, ZP gibi partilerin adayı olabilir." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında Cumhurbaşkanı adaylığı kavgası başladı.

İmamoğlu'na yakın medya organlarında İmamoglu öne çıkarılırken, Yavaş'a yönelik sosyal medyadan troll saldırısı yapılıyor. 

Hatırlanacağı üzere, CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  Cumhurbaşkanlığına aday olmadığını belirterek, "Ben teknik direktörüm, en doğrusu kimse 90. dakikada penaltıyı ona attıracağım." ifadelerini kullandı. 

YAVAŞ'IN ADAYLIK SÖZLERİ İMAMOĞLU'NU HUZURSUZ ETTİ

Yavaş'ın da cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açık açık irade beyan etmesi İmamoğlu'nu bir hayli huzursuz etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde kendisine yöneltilen "Eğer partiniz sizi aday gösterirse cumhurbaşkanı adayı olur musunuz?" sorusuna "Elbette bu yükün altına girerim, cumhurbaşkanı adayı olurum" yanıtını vermişti.

Gazeteci Şaban Sevinç de "Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Adayı olacak. Mansur Yavaş da yardımcısı, bir kadın yardımcı daha." açıklaması yapmıştı. 

 

MANSUR YAVAŞ'TAN ŞABAN SEVİNÇ'E SERT SÖZLER

Yavaş cephesi ise bu iddiayı yalanlayarak Şaban Sevinç'e sert sözler söyledi. 

Sevinç'e sert tepki gösteren Mansur Yavaş, "Bizim böyle bir şeyden bilgimiz yok. Herhalde bilgimiz olması gerekir değil mi? Partinin kuralları, genel başkanın açıklamaları belli... Kimmiş bu beş kişi; açıklamaları lazım. Beş kişi mi karar veriyor? CHP yüzyılı aşmış bir parti... Nasıl karar alacağı belli! Kuralları belli. Şaban (Şaban Sevinç) herhalde bir görev üstlendi kendi kendine. Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok..." dedi.

İMAMOĞLU'NUN YAVAŞ OPERASYONU

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de "Ekrem İmamoğlu'nun Mansur Yavaş operasyonu"nu bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi konuya ilişkin "Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek 5 kişilik bir ekipten söz ediliyor. Bu sanki CHP Genel Merkezi'nde 5 kişiden oluşan bir ekip gibi anlaşıldı. Ama öyle değil. Ekrem İmamoğlu'nun siyasi çalışmalarını planlayan 5 kişilik 'Kurmay Takımı' var. İsimlerini zamanı gelince yazacağım. Onlar İmamoğlu adına siyasi mühendislik hesapları yapıyorlar. Mansur Yavaş ismi de bilinçli olarak ortaya atıldı. Daha doğrusu Mansur Yavaş'a operasyon çekildi" değerlendirmesinde bulundu.

İSMAİL SAYMAZ'DAN MANSUR YAVAŞ İDDİASI

Bu gelişmelerin ardından Halk TV'ye çıkan gazeteci İsmail Saymaz, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için hazırlandığını iddia etti.

"Mansur Yavaş kendisini şimdiden Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlamış." dedi. 

“Mansur Yavaş kendisini şimdiden Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlamış." diyen Saymaz, "CHP tarafından aday gösterilirse tercihi bu olur, gösterilmezse belki 100 bin imza toplayarak belki de İYİP, ZP gibi partilerin adayı olabilir." ifadelerini kullandı. 

Yavaş'ın adaylığına kesin gözüyle bakan Saymaz, "Mansur Yavaş benim gördüğüm kadarıyla kendisine Cumhurbaşkanı adaylığına şimdiden hazırlamış durumda. İlan etmemiş olması hazırlanmadığı anlamına gelmiyor. Elbette ki CHP'nin adayı olmak istiyor ama CHP tarafından aday gösterilmezse de bence bu arzusundan vazgeçmez. Günün sonunda büyük ihtimalle adaylık yolunda yürüyecektir." dedi.

"CHP OLMAZSA, BAŞKA PARTİLERİN ADAYI OLACAK"

Söylediklerinin kendi yorumu olduğunu vurgulayan Saymaz, "CHP onu aday gösterirse tercihi bu olur, gösterilmezse adaylık şansını deneyecektir. Belki 100 bin üzerinde imza toplayarak ya da ona destek verecek partilerin adayı olarak. Kim destek verir; İYİ Parti, Zafer Partisi, Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı parti ya da Gelecek Partisi. Mansur Yavaş böyle bir şey demedi. Bu benim kanaatim." şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş'ın Şaban Sevinç'in iddialarını yalanlamasının bile adaylık hazırlığını gösterdiğini belirten Saymaz, şu ifadelere yer verdi;

"Mansur Yavaş, 'Bu beni belediye başkanlığımdaki son dönemim' dedi, 'siyasetteki son dönemim' demedi. Yavaş, 'aday mısınız?' diye sorulduğunda, 'elbette adayım' diyor. Bu yüzden de Şaban Sevinç'in ortaya attığı 'Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı, Mansur Yavaş da yardımcısı' olduğu tasarıma karşı çıkıp amacının partiyi karıştırmak olduğunu iddia ediyor."

 

İmamoğlu medyası taarruzda! İsmail Saymaz'dan Mansur Yavaş yorumu: Yavaş aday olacak! ile ilgili etiketler Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı İsmail Saymaz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Narin Güran'ın acılı babası Halk TV’ye adeta ateş püskürdü: 'Be utanmazlar' diye seslendi!

Narin Güran'ın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan babası Arif Güran, CNN Türk'e önemli açıklamalar yaptı. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün moderatörlüğünü yaptığı Akıl Çemberi programında konuşan acılı baba Halk TV’ye hitaben “Be Utanmazlar!” diye tepki göstererek adeta ateş püskürdü.