İmamoğlu yerine İBB Başkanlığı'na o isim bakacak!

YSK İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ilişkin kararında, Ekrem İmamoğlu'na verilen mazbatayı da iptal etmişti. İçişleri Bakanlığı 23 Haziran'a kadar İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İBB Başkanlığına vekalet edeceğini açıkladı.

YSK'nın İstanbul seçimlerine yapılan olağanüstü itirazlarla ilgili kararını açıklamasının ardından gözler 23 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olacağına çevrildi.

İçişleri Bakanlığı bu ismi öğle saatlerinde açıkladı.

Bakanlık, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın 23 Haziran'a kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya vekalet edeceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılmasına karar verdiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda, yapılacak seçim sonucunda yeni belediye başkanı seçilinceye kadar 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 46'ncı maddesi gereğince İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.

 

.

İmamoğlu yerine İBB Başkanlığı'na o isim bakacak! ile ilgili etiketler İstanbul İBB Ali Yerlikaya
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.