İmamoğlu yönetiminin bir algısı daha çöktü: AK Parti Grubu Sözcüsü gerçekleri açıkladı

İBB'de İmamoğlu yönetiminin AK Parti dönemine ilişkin yapmaya çalıştığı bir algı daha çöktü. AK Parti İBB Grubu Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın Rumeli Hisarı çevresinin restorasyonuyla ilgili yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek, işin aslını anlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminin yapmaya çalıştığı bir algı daha çöktü. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada Rumeli Hisarı'nın çevresine AK Parti döneminde konak yapımı için proje yaptığını ve bu projeyi durduklarını söylemişti.

AK Parti İBB Meclisi Grubu Sözcüsü Murat Türkyılmaz, Polat'ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, söz konusu projenin gerçek yüzünü anlattı. AK Parti döneminde Rumeli Hisarı için geniş çaplı bir restorasyon projesi hazırlandığını belirten Türkyılmaz, "Mahir Polat bey, başarılı ve gayretli bir bürokrat. Kültür tarihi duyarlılığı kadar akademik etik konusunda da duyarlı olduğunu düşünüyorum.“Konut” projesi iddiaları hakkında bir düzeltme yapacak mı, hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Murat Türkyılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi size tipik bir İBB kurumsal algı çalışması ve fondaş medyayla desteklenen başarılı bir manipülasyon örneği sunacağım. Videoyu izleyin ve daha sonra bu sözlerin paylaşıldığı bağlama, manşete ve kelimelere dikkat edin (Konuşan isim İBB'den Mahir Polat)

Projeye ilişkin açıklamada kullanılan “konak” ifadesi bir anda “konut”a dönüşüyor. Dönemin AK Partili İBB yönetimi de; konaklar, saraylar ve tarihi esere konut projesi yapan bir anlayış olarak itham ediliyor.

İşin aslını da anlatalım bu vesileyle anlatalım:

Rumelihisarı için AK Parti’li (İBB) tarafından geniş bir restorasyon projesi hazırlanır. Hisar ile birlikte Saruca Paşa, Halil Paşa ve Zağanos Paşa adlarındaki üç büyük kulesi de tadil edilecektir. Yapılacak restorasyonun en mühim ayağı ise, bir zamanlar Rumelihisarı’nın duvarları içerisinde yer alan Kaleiçi Mahallesi’nin ihyasıdır.

1953 yılında istimlak edilip, ortadan kaldırılan mahallenin 8 adet evi aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanır. Tarihi 650 yıl öncesine kadar uzanan mahallenin ahşap binaları; kalıntılar, vesika ve fotoğraflardan yola çıkılarak bütünüyle yeniden yapılacak ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı mekânlar olarak kullanılacaktır.

Mahir Polat bey başarılı ve gayretli bir bürokrat. Kültür tarihi duyarlılığı kadar akademik etik konusunda da duyarlı olduğunu düşünüyorum. “Konut” projesi iddiaları hakkında bir düzeltme yapacak mı, hep birlikte göreceğiz."

GÜNÜN VİDEOSU

Palandöken’de çığ düşme anı böyle görüntülendi!

Erzurum Palandöken Dağı'nda yüksek irtifa kampı yapan Judo Milli Takımı Sultan Seki'si bölgesine tırmanırken çığ düştü. Çığ düşme anı kameraya böyle yansıdı.