İmamoğlu'na karşı hamle! Mansur Yavaş, Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu'yu danışman olarak atadı

İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı krizi yaşanırken Mansur Yavaş'tan dikkat çeken bir hamle geldi. Yavaş, Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu'yu danışman olarak atadı. Özge Mumcu'nun HDP çizgisinde ve Demirtaş destekçisi olduğu biliniyor. 

CHP'de CHP lideri Özgür Özel'in açıkça "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben aday olmayacağım" sözlerinin ardından gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlı'na çevrildi. 

Mansur Yavaş daha önce kendisine yöneltilen '2028 yılında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna "Bu yükün altına girerim, aday olurum" diyerek adaylığa yeşil ışık yakmıştı. 

Gazeteci Şaban Sevinç de "Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Adayı olacak. Mansur Yavaş da yardımcısı, bir kadın yardımcı daha." açıklaması yapmıştı. 

MANSUR YAVAŞ'TAN EKREM İMAMOĞLU'NA KARŞI HAMLE

Bu gelişmelerin ardından Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'na karşı bir hamle daha geldi.

UĞUR MUMCU'NUN KIZINI DANIŞMAN YAPTI

Yavaş 1993'te evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu'yu danışman olarak atadı.

İmamoğlu'na karşı hamle! Mansur Yavaş, Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu'yu danışman olarak atadı

HDP ÇİZGİSİNDE, DEMİRTAŞ DESTEKÇİSİ...

Liberal fikirli olan Özge Mumcu'nun HDP çizgisinde ve Demirtaş destekçisi olduğu biliniyor. 

İmamoğlu'na karşı hamle! Mansur Yavaş, Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu'yu danışman olarak atadı - Resim : 2

ÖZGE MUMCU AYBARS KİMDİR?

1981 yılının Haziran ayında doğan Mumcu Aybars, 1994 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nı Güldal Mumcu ve Özgür Mumcu ile kurdu. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde lisans ve Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde Yüksek Lisans yaptı. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde doktora adayı. 2006 ve 2007 yıllarında Demokratik Sol Parti'de siyaset danışmanı olarak çalıştı. 2007 yılından itibaren Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın yönetim kurulu üyesi ve koordinatörü olarak görev yapıyor. 2007 yılında Ulusdağı Yayınevi'ne Robin Ramsey’in “Conspiracy Theories” adlı kitabını çevirdi.

2010 yılından bu yana Cumhuriyet, Birgün, T24 ve yeniarayis.com'a çeşitli makaleler yazdı. 2012 ile 2014 yılları arasında insan hakları, AB ilişkileri, Avrupa Konseyi ilişkileri, anayasa değişiklikleri, barış süreci alanlarında TEPAV'da danışman olarak çalıştı. 2014 ile 2018 yılları arasında Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün danışmanı olarak görev yapmaktadır. Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Demokrasi ve İnsan Hakları Aracı (EIDHR) Ülke Bazlı Destek Programı (CBSS) Türkiye Programı, “Hak odaklı gazeteciliğin STK’lara yayılması” Projesinin proje koordinatörlüğüne de devam etmektedir.

 

 

İmamoğlu'na karşı hamle! Mansur Yavaş, Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu'yu danışman olarak atadı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Uğur Mumcu Ankara
GÜNÜN VİDEOSU

Kapaklı'da CHP'li patrondan şişirme hesaba itiraz eden 2 arkadaşa feci dayak

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde eğlenmek için müzikhole giden iki vatandaş, 2 bin 500 lira gelen hesap yerine pos cihazından 12 bin 500 lira çekilmesine itiraz edince dayak yedi. İşletmenin, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Cengiz Gezer'e ait olduğu ortaya çıktı. Gezer'in de karıştığı darp olayında iki arkadaşın dövüldüğü anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.