İmamoğlu'nu kızdıran gelişme! CHP'de İBB Başkanlığı tartışmasının nedeni ortaya çıktı

CHP'de Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın İBB Başkanlığı'na yeşil ışık yakması, su altında yaşanan kavganın su yüzüne çıkmasına neden oldu. SuperHaber, tartışmaların "İmamoğlu'na siyaset yasağı" haberleriyle bağlantılı olduğu kulis bilgisine ulaştı.

SUPERHABER-ÖZEL

Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Sinem Dedetaş'ın İBB Başkanlığı'na yeşil ışık yakması, CHP'de ve destekleyen medya mensuplarında büyük tartışma başlatmıştı. Büyük çoğunluk Dedetaş'a yüklenmiş, bunun üzerine Sinem Dedetaş geri adım atmıştı. Perde arkasının ise İmamoğlu'na yasak haberleriyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

CHP’li Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın, gazeteci Oray Eğin’in “1,5 sene sonra İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?” sorusuna “Gayet hazırım” diye cevap vermesi üzerine CHP'de adeta kıyamet koptu. İsmail Saymaz'dan Murat Ağırel'e kadar muhalif medyadaki çok sayıda isim Dedetaş'a yüklendi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da, Dedetaş'ı sosyal medya üzerinden eleştirdi. Polat'ın Dedetaş'ı arayıp eleştirilerini kendisine iletmek yerine kamuoyuna sosyal medya üzerinden duyurması dikkat çekti.

Polat X hesabında profiline sabitleyip, 4 gün boyunca tuttuğu paylaşımda "Kariyerizm planına düşenler memleketin ve toplumun dertlerine sırtını döner, ülkenin içinde bulunduğu kaosu unutup kendi hesaplarına dönerler. Sol siyasette kariyerizm olmaz, dert arkadaşı olunur, sıra neferi olunur, eksiği tamam etmek için halka turap olunur. Halk bu zor günlerde verdiği mücadeleyi birilerinin kariyer planı için yapmıyor" diye yazdı.

SuperHaber perde arkasına ulaştı.

Son dönemlerde Gazeteci Talat Atilla'ın iki yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl siyaset yasağı geleceğini yazdı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın da X platformunda yaptığı paylaşımda siyaset yasağı konusuna girdi.

Bu bilgiler Temmuz ayında CHP içinde de yankılanmış. İddiaya göre, Ekrem İmamoğlu'na olası siyaset yasağında İBB Başkanlığı düşeceği için yerine kimin geleceği yönünde tartışma erken başlamış. Sinem Dedetaş'ın açıklaması bu konuda bir girişim olarak değerlendiriliyor. Ayrıca Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, İBB Başkanlığı koltuğuna hevesliymiş.

Burada destekçilerin de önemli olduğu dile getiriliyor. Rıza Akpolat'ın arkasında CHP'nin derin isimlerinden Erdoğan Toprak olduğu konuşulurken, Rahmi Koç'un 24 Nisan 2024 tarihinde Sinem Dedetaş'ı ziyaret etmesi de "Dedetaş'a Koç desteği" yorumlarına neden olmuş.

Özetle CHP'de hareketlilik daha "İmamoğlu'na yasak geliyor" haberleriyle bile artmış. Bİr de olası yasak durumunda çok sert geçecek bir İBB Başkan adaylığı sürecinden bahsediliyor.

 

İmamoğlu'nu kızdıran gelişme! CHP'de İBB Başkanlığı tartışmasının nedeni ortaya çıktı ile ilgili etiketler Sinem Dedetaş Rahmi Koç Ekrem İmamoğlu İBB İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'daki su faturaları Fatih Altaylı'yı bile rahatsız etti! "Türkiye'nin meselesi bunlar"

Fatih Altaylı, İstanbul'da gelen su faturalarına isyan etti. İBB yönetimine tepki gösteren Altaylı son aylarda ödediği faturaların neredeyse dört katına çıktığını belirtti.