İngiltere'nin hava sahasını kullanarak İsrail’e gizlice silah sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı

İngiltere'nin İsrail’e ihracat kısıtlaması yaptığını duyurmasından rağmen, Dışişleri Bakanı Lammy'nin açıklamasından kısa bir süre sonra gizlice İsrail’e silah sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı.

SÜPERHABER-ÖZEL

İngiltere hava sahası kullanılarak İsrail’e gizlice silah sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Silahlar arasında keskin nişancı tüfeği mühimmatı ve çeşitli miktarlarda patlayıcılar yer aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, 2 Eylül’de İsrail’e kısmi silah satış yasağı getirdiklerini açıklamıştı. Lammy, 2 Eylül’de İngiliz parlamentosunda yaptığı konuşmada “Hava araçlarının kullandığı mühimmatlar dahil 30 silahın satışını durduruyoruz” diye açıklama yapmıştı. İsrail ise bu açıklamaya tepki göstermişti.

İngiliz muhalif site Declassified, Gazze'deki soykırım sırasında İngiliz hava sahasından İsrail’e silah gönderildiğini yazdı.

İsrail'e giden uçaklarla gönderilen mühimmatlar arasında keskin nişancı mühimmatı, askeri uçaklarda kullanılmak üzere patlayıcılar yer alıyor. Kargo toplam ağırlığının 55 tonun üzerinde olduğu belirtilirken Declassified tarafından tespit edilen sekiz uçuşun tamamının New York'taki JFK Uluslararası Havalimanı'ndan kalktığı, Galler üzerinden İngiltere'nin egemen hava sahasına girdiği, daha sonra Belçika'nın Liège kentinden geçerek son varış noktaları olan Tel Aviv'e ulaştığı aktarıldı.

Burada önemli detay, İngiltere’nin verdiği izin. Bu ülkede, tehlikeli madde veya savaş mühimmatı taşıyan uçuşların İngiliz hava sahasından geçmesi için Sivil Havacılık kurumundan özel izin alınması gerekiyor.

Bu durum, İngiltere hükümetinin Gazze'ye yönelik saldırıların başlamasından bu yana İsrail'e çok sayıda silah sevkiyatının yapılmasına onay verdiğini gösteriyor.

İngiliz Sivil Havacılık kurumunun, izin verilip verilmediğiyle ilgili soruları yanıtsız bıraktığı kaydedildi.

İngiltere'nin hava sahasını kullanarak İsrail’e gizlice silah sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı ile ilgili etiketler İngiltere İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Şişli'de 2 kişinin yaralandığı bıçaklı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Şişli'de husumetli oldukları iddia edilen iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Şüpheliler polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Kavga anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.